ABD giderse SDG Şam ve Rusya ile görüşecek

Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna olası harekâtı tartışılırken, bölgeyi kontrol eden Suriyeli Kürtlerden yeni bir açıklama geldi. Üst düzey bir Kürt yetkili, ABD'nin tamamen çekilmesi halinde Rusya veya Şam yönetimiyle masaya oturmak zorunda kalacaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'nin Fırat'ın doğusunda olası harekatına geçit verip harekat bölgesindeki Amerikan askerlerini geri çekme kararının ardından, bölgedeki karmaşık dengeler bir kez daha sarsılıyor.

Suriye Demokratik Güçleri'nin yetkililerinden Badran Jia Kurd, 'ABD'nin Fırat'ın doğusundan ve özellikle de Suriye sınırından çekilmesi halinde ellerindeki tüm seçenekleri değerlendirmek durumunda kalacaklarını' söyledi.

Reuters'a konuşan Kürt yetkili, böyle bir durumda 'ABD'den kalan boşluğu doldurmak veya Türkiye'nin olası bir harekatını engellemek için Şam veya Rusya tarafıyla görüşmeler yapabileceklerini' açıkladı.

Suriyeli Kürtler ile Şam yönetimi arasında geçmişte yapılan görüşmeler, bir yol haritası hazırlanması noktasına kadar gelmiş ancak otonomi talebi konusundaki anlaşmazlık nedeniyle çökmüştü. Şam yönetimi son olarak, 'devlet otoritesini kabul etmemeleri halinde' Fırat'ın doğusuna operasyon düzenleme tehdidinde bulunmuştu. (DIŞ HABERLER)

Şam'dan Kürtlere çağrı: Bize katılınŞam'dan Kürtlere çağrı: Bize katılın

Suriyeli Kürtler: Esad'la ilerleme yok, suçlu RusyaSuriyeli Kürtler: Esad'la ilerleme yok, suçlu Rusya

Reuters: Kürtler Esad'a yol haritası sundu, Rusya arabuluculuk yapacakReuters: Kürtler Esad'a yol haritası sundu, Rusya arabuluculuk yapacak