Trump'tan harekat açıklaması: Kürtler bizimle savaştı ama...

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin Suriye harekâtına yeşil ışık yakma kararını ve 'Suriyeli Kürtleri terk ettiği' yönündeki eleştirileri Twitter üzerinden değerlendirdi. "Kürtler bizimle savaştı ama bunun için devasa boyutlarda para ve ekipman aldılar. Türkiye'yle on yıllardır savaşıyorlar. Ben bu savaşı yaklaşık üç yıl erteledim" diyen Trump, "Ama bizim, birçoğu kabilesel olan bu saçma Sonu Gelmez Savaşlardan çekilme ve askerlerimizi eve döndürme vaktimiz geldi" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'nin kuzeyinden çekilme ve Türkiye'nin harekâtına yeşil ışık yakma kararı hakkında yeni bir açıklama yaptı. İç kamuoyunda IŞİD'e karşı müttefiki olan Suriye Demokratik Güçleri'ni (SDG) terk etmekle suçlanan Trump, "Kürtler bizimle savaştı ama bunun için devasa boyutlarda para ve ekipman aldılar" dedi; "ABD'nin, birçoğu kabilesel olan bu saçma sonu gelmez savaşlardan çekilme vakti geldi" ifadelerini kullandı.

Twitter'dan yaptığı uzun açıklamaya "ABD Suriye'de 30 gün kalacaktı, bu yıllar önceydi. Kaldık ve ufukta bir hedefi görünmeyen bir savaşa giderek daha derin bir şekilde girdik" diye başlayan Trump, kendisinin Beyaz Saray'a gelmesinden kısa süre sonra IŞİD'in yenilgiye uğratıldığını belirtti.

AVRUPA'YA ELEŞTİRİ

Birçoğu Avrupalı olan binlerce IŞİD militanının yakalandığını söyleyen Trump sözlerine, "Fakat Avrupa onları geri istemedi, 'Onları sen tut ABD' dediler. Ben 'HAYIR, size büyük bir iyilik yaptık ve şimdi bizim onları, muazzam bir maliyetle, Amerikan hapishanelerinde tutmamızı istiyorsunuz. Onlar yargılamanız için sizindir' dedim" ifadelerini kullandı.

Avrupa'nın kendisine 'her şeyde olduğu gibi' bu konuda da karşı çıktığını söyleyen Trump, sözlerine şöyle devam etti:

'KÜRTLERE ÇOK FAZLA PARA VE EKİPMAN VERDİK'

"Kürtler bizimle savaştı ama bunun için devasa boyutlarda para ve ekipman aldılar. Türkiye'yle on yıllardır savaşıyorlar. Ben bu savaşı yaklaşık üç yıl erteledim ama bizim, birçoğu kabilesel olan bu saçma Sonu Gelmez Savaşlardan çekilme ve askerlerimizi eve döndürme vaktimiz geldi. ÇIKARIMIZA OLAN YERLERDE, VE SADECE KAZANMAK İÇİN SAVAŞACAĞIZ'.  Türkiye, Avrupa, Suriye, İran, Irak, Rusya ve Kürtlerin şimdi sorunu çözmeleri, kendi 'mahallerinde' yakalanan IŞİD savaşçıları ile ne yapmaları gerektiğine karar vermeleri gerekiyor. Hepsi IŞİD'den nefret ediyor, yıllardır düşmanlar. Biz 7 bin mil uzaktayız ve yakınımıza gelirlerse, IŞİD'i yeniden ezeriz." (DIŞ HABERLER)

AB'den Türkiye'ye: Askeri yöntemle çözüm olmazAB'den Türkiye'ye: Askeri yöntemle çözüm olmaz

Fahrettin Altun'dan harekat açıklaması: Hizmeti Türkiye sağlayacakFahrettin Altun'dan harekat açıklaması: Hizmeti Türkiye sağlayacak

Rusya'dan Fırat'ın doğusuna harekat için ilk açıklamaRusya'dan Fırat'ın doğusuna harekat için ilk açıklama

'Fırat'ın doğusu için ABD'nin çekilmesini bekleyeceğiz''Fırat'ın doğusu için ABD'nin çekilmesini bekleyeceğiz'

ABD'li yetkililer: Türkiye'nin harekatı neye benzeyecek, bilmiyoruzABD'li yetkililer: Türkiye'nin harekatı neye benzeyecek, bilmiyoruz

BM'den Fırat'ın doğusu için çağrıBM'den Fırat'ın doğusu için çağrı

ABD'li yetkili: SDG'yi Türkiye'ye karşı savunmayacağızABD'li yetkili: SDG'yi Türkiye'ye karşı savunmayacağız

Dünya basını Fırat'ın doğusuna harekatı nasıl gördü?Dünya basını Fırat'ın doğusuna harekatı nasıl gördü?