Trump, Erdoğan'ı çağırdı, görüşme gelecek ay

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD Başkanı Trump ile bir telefon görüşmesi yaptığı açıklandı. Görüşmede Suriye'de 'güvenli bölge' oluşturulması konusunun ele alındığı ve davet üzerine Erdoğan'ın gelecek ay Washington'a giderek Trump ile bir araya geleceği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD Başkanı Donald Trump ile telefonda görüştüğü açıklandı. Görüşmede Fırat'ın doğusunda kurulması planlanan 'güvenli bölgenin' ele alındığı ve iki liderin gelecek ay Washington'da bir araya geleceği duyuruldu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın açıklamasına göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump bu akşam bir telefon görüşmesi yaptı. Açıklamada, 'ikili meselelerin yanı sıra Fırat’ın doğusunda kurulması planlanan güvenli bölge hakkında görüş alışverişinde bulunulduğu' ifade edildi. Görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın güvenli bölgenin şart olduğunu ifade ettiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Erdoğan'ın Trump’ın daveti üzerine önümüzdeki ay Washington’a gideceği ve bir görüşme yapılacağı bilgisi yer aldı. (HABER MERKEZİ)

Erdoğan: Güvenli bölgeyi biz planladıkErdoğan: Güvenli bölgeyi biz planladık

ABD'den Türkiye'ye Suriye yanıtı: Tek taraflı harekât ortak çıkarları tehlikeye atarABD'den Türkiye'ye Suriye yanıtı: Tek taraflı harekât ortak çıkarları tehlikeye atar

Etiketler Erdoğan Suriye Trump