Altı fil, birbirlerini kurtarmaya çalışırken öldü

Tayland'da altı fil, birbirlerini kurtarmak isterken öldü. Fillerin, 'Cehennem Şelalesi' adı verilen şelaleye düşen bir yavru fili kurtarmaya çalışırken öldüğü belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tayland'daki Khao Yai Ulusal Parkı'nda, bir bebek filin 'Cehennem Şelalesi' (Haew Narok) adlı şelaleye kayarak düşmesi sonrası bir trajedi yaşandı. Sürünün diğer üyelerinin yavruyu kurtarma girişimi, yavru dahil altı filin ölümüyle son buldu.

ÖNCE 3 YAŞINDA YAVRU, SONRA BEŞ YETİŞKİN FİL BULUNDU

Yetkililer durumu, bir grup filin şelalenin yakınındaki bir yolu kapattığı haberinin gelmesiyle fark etti. Araştırma sonucunda, şelale yatağında üç yaşındaki bir yavru filin cansız bedeni bulundu. Yakın bir noktada da beş diğer filin öldüğü anlaşıldı.

Ölen filler birarada bulundu.

İKİ FİL YAMAÇTA KURTARILDI

Taylandlı yetkililer, aynı bölgeye bakan bir yamaçta iki filin bulunduğunu açıkladı. Yamaçtan kaymamaya çalışan bu filler kurtarıldı. Ulusal Park yöneticisi Khanchit Srinoppawan, kurtarılan iki filin izleme altına alınacağını açıkladı. Koruma ve besin bulmak konusunda sürülerine güvenen fillerin hayatta kalmakta zorlanabileceği belirtildi.

Yamaçta ayakta durmakta zorlanan iki fil.

'AİLELERİNİN YARISINI KAYBETMİŞ GİBİLER'

Fillerin yas tuttuğu bilinirken, bir doğal hayatı koruma vakfının başkanı olan Edwin Wiek de iki filin duygusal açıdan zorlanabileceğini söyledi. BBC'ye konuşan Wiek, kurtarılan iki filin yaşadıkları için "Ailenizin yarısını kaybetmek gibi. Yapabileceğiniz hiçbir şey yok, ne yazık ki tabiat böyle" dedi.

Cehennem Şelalesi geçmişte de benzer bir olayla gündeme gelmişti. Aynı şelaleye düşen sekiz fil Tayland'da ulusal bir meseleye dönüşmüştü.

Tayland, artık sadece 7 bin Asya filine ev sahipliği yapıyor. Bu hayvanların yarısından fazlası esir hayatu yaşıyor. (DIŞ HABERLER)