AA: ÖSO, Fırat'ın doğusu için eğitimlerini tamamladı

Türkiye ile ABD'nin güvenli bölge konusundaki fikir uyuşmazlıkları sürerken, Fırat'ın doğusuna ilişkin gerilim tırmanıyor. Anadolu Ajansı, ÖSO bileşenlerinden Hamza Tümeni ile Süleyman Şah gruplarının Afrin'de yaptığı eğitimi görüntüledi. Bir komutan, yaptıkları tatbikatın 'Fırat'ın doğusuna olası operasyon kapsamında olduğunu' söyleyip, "Operasyon için hazırız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ABD ile güvenli bölge konusundaki anlaşmazlıklar nedeniyle Suriye'nin kuzeyi için sarf ettiği "Hazırlıklarımızı yaptık, harekat planlarımızı tamamladık... Hem karadan hem havadan bu harekatı yürüteceğiz" sözlerinin ardından, Türkiye'nin desteklediği Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Fırat'ın doğusu için özel askeri eğitim aldığı belirtildi.

Anadolu Ajansı'nın geçtiği habere göre, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtlarına katılan ÖSO bileşenlerinden Hamza Tümeni ile Süleyman Şah grupları, Afrin'de tatbikat ve hazırlık yaptı. Tatbikata 2 bin ÖSO üyesi katılırken, Hamza Tümeni Komutanı Seyf Ebu Bekir 'tamamlanan askeri eğitimin Fırat'ın doğusunda yapılacak olası operasyon kapsamında olduğunu' söyledi.

'SOKAK ÇATIŞMASI EĞİTİMİ VERİLDİ'

AA'nın haberine göre Ebu Bekir, tatbikata katılan ÖSO üyelerine olası operasyon kapsamında 'Fırat'ın doğusundaki arazi şartlarıyla mücadele için savaş taktikleri öğretildiğini' belirterek, "Makineli silah kullanımı, yakın dövüş ve sokak çatışmaları eğitimi, harita uygulamalı saldırı öncesi hazırlık, sızma girişimi ve el bombası kullanımına yönelik eğitimler verildi" dedi.

'OPERASYON İÇİN HAZIRIZ'

'Eğitimlerini tamamladıklarını' söyleyen Ebu Bekir, "Operasyon için hazırız" ifadelerini kullandı.

ABD'den Türkiye'ye Suriye yanıtı: Tek taraflı harekât ortak çıkarları tehlikeye atarABD'den Türkiye'ye Suriye yanıtı: Tek taraflı harekât ortak çıkarları tehlikeye atar

SDG'den harekat açıklamasıSDG'den harekat açıklaması