Hong Kong'da protestolar esnasında bir kişi göğsünden vuruldu

Çin Halk Cumhuriyeti 70'inci yıl dönümünü kutlarken, Hong Kong'da protestolar esnasına polis ile protestocular arasında çatışma çıktı. Bir kişi göğsünden vuruldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çin Halk Cumhuriyeti kuruluşunun 70'inci yıl dönümünü kutlarken Hong Kong sokakları yine protestolara sahne oldu. İlk defa bir protestocu polis tarafından gerçek mermiyle vuruldu. Yakın mesafeden göğsünden vurulan protestocunun durumunun kritik olduğu belirtildi. En az 15 kişinin yaralı olduğu biliniyor.

.

.

Hong Kong, 1997 yılında İngiltere tarafından Çin’e iade edilmişti. Bununla birlikte, özerk bir yönetime sahip olan Hong Kong’da Çin Halk Cumhuriyeti’ne kıyasla temel özgürlükler daha yüksek standartlarda korunuyordu.

Hong Kong'da son 15 yılın en büyük eylemi olan protestoların sebebi ise, Hong Kong özerk yönetiminde muhaliflerin yargılanmak üzere Çin’e teslim edilmesinin önünü açan bir yasa tasarısının sunulmasıydı. Hong Kong’da, ‘suçluların Çin’e iadesi’ni öngören tartışmalı yasa tasarısı, haftalar süren protestoların sonucunda geri çekildi. (DIŞ HABERLER)

Protestocuların zaferi: Hong Kong'da Çin'e iade yasası geri çekildiProtestocuların zaferi: Hong Kong'da Çin'e iade yasası geri çekildi