Mugabe, ‘güvenlik gerekçesiyle’ çelik tabutla defnedildi

Zimbabve’nin eski devlet başkanı Robert Mugabe, ölümünden yaklaşık 20 gün sonra defnedildi. Ailesinin güvenlik endişesi nedeniyle Mugabe, çelik bir tabutla gömüldü ve tabutun üzeri betonla kaplandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Zimbabve'nin eski devlet başkanı Robert Mugabe, uzun süren tartışmaların ardından doğduğu köyde defnedildi. "İnsanlar onun bedeninin peşinde" diyen ailesi Mugabe'yi çelik bir tabutla toprağa verdi, tabutun üzeri de betonla kaplandı. Mugabe’nin cenazesi, ailesi ve hükümet arasında yaklaşık 20 gündür devam eden anlaşmazlığın ardından hafta sonu defnedilebildi.

Ailenin isteği üzerien Mugabe, cumartesi günü doğduğu köy olan Zvimba’da, ikinci eşi Grace Mugabe’nin evinin yakınındaki bir alanda özel bir törenle toprağa verildi. Ancak defin, sıradışı önlemleri de gözler önüne serdi. Singapur’da 6 Eylül’de yaşamını yitiren Mugabe'yi taşıyan tabutun başkent Harere’ye getirildikten sonra ‘güvenlik gerekçesiyle’ değiştirildiği belirtildi.

Mugabe’nin en büyük yeğeni Leo Mugabe, “İnsanlar gerçekten onun vücudunun ya da vücudundan parçaların peşinde, o yüzden kurcalanmaya dayanıklı bir şey (tabut) istedik. Bu nedenle tabut değiştirildi” dedi. Çelikten yapılan tabutun üzeri de betonla kapatıldı. Zimbabve hükümeti, Mugabe'nin, ulusal mezarlıkta inşa edilecek anıt kabirde gömülmesi önerisini, ailenin karşı çıkması üzerine iptal etmişti. (Kaynak: Sputnik)

Robert Mugabe vefat ettiRobert Mugabe vefat etti

Etiketler Zimbabve Mugabe