Rusya'dan Türkiye'ye İdlib çağrısı: Destek verin, göçmenler geri dönebilsin

Rusya, İdlib'deki gerilimi azaltma bölgesinde militanların göçmenlerin geçişine engel olduğunu belirterek Türkiye'den gözlem noktalarında destek istedi. Açıklamada, kontrol noktalarının daha verimli çalışması halinde göçmenlerin bölgeye geri dönebileceği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya’nın Suriye’deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi Başkanı Ravil Muginov, Türkiye güçleri ile ortak çabalar neticesinde göçmenlerin İdlib’deki gerilimi azaltma bölgesine geri dönebilmesi için 'kontrol noktalarının daha verimli çalışmasını sağlamayı umduklarını' söyledi.

Gazetecilere konuşan Ravil Muginov, “Herkesin bildiği gibi İdlib’deki gerilimi azaltma bölgesindeki militanlar göçmenlerin geçişine engel oluyor. Türk tarafını bize bu konuda destek vermeye çağırıyoruz, zira bu bölgede gözlem noktaları var. Ortak çabalarımızla kontrol noktalarının (Suran ve Ebu ed-Duhur) daha verimli çalışmalarını sağlamayı umuyoruz” dedi.

'10 BİN KİŞİ DÖNDÜ'

Muginov, İdlib’in güneyinde bulunan Han Şeyhun'daki militanların çıkarılmasından sonra, Hama’daki Suran kontrol noktasının hem kuzey hem de güney yönünde faaliyet gösterdiğini belirtti. Rus yetkili, militanların çıkarıldığı yerlere geçen ay yaklaşık 10 bin kişinin döndüğünü ekledi. (Sputnik)