Göçmenler Yunanistan'a voleybol takımı kılığında girmeye çalıştı

Suriyeli göçmenler Yunanistan'dan AB'ye girmek için her türlü yolu denerken ilginç bir olay meydana geldi. Ukrayna voleybol takımı kılığında Yunanistan'a giriş yapmaya çalışan Suriyeli 10 göçmen tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Son yıllarda büyük mülteci akımını göğüslemek için büyük çaba sarf eden Yunanistan’da ilginç bir olay yaşandı. Yunanistan polisi ülkeye yabancı voleybol takımı görüntüsü altında girmeye çalışan Suriyeli bir grup vatandaşı alıkoydu.

SURİYELİLERDEN UKRAYNA TAKIMI KAMUFLAJI

Yunanistan medyasına yansıyan son bilgilere göre benzeri görülmemiş olay, geçtiğimiz Pazar Atina Eleftherios Venizelos Havalimanı’nda yaşandı. Yunanistan polisi, Ukrayna voleybol takımı olarak kendilerini tanıtan ve kılık değiştirerek ülkeye giriş yapmaya çalışan on Suriyeli göçmeni tutukladı. Polis, voleybolcu kılığında ülkeye girmeye çalışan insanların taşıdıkları Ukrayna pasaportlarının çalıntı olduğunu belirledi. Daha sonra ise AB hayali kuran 10 Suriye vatandaşını tutukladı.

VOLEYBOL TOPU İLE GELDİLER

Polisin paylaştığı bilgilere göre 10 genç erkek aynı atletik üniformalar, iki voleybol topu ve spor çantaları ile Yunanistan’a giriş yapmaya çalıştı. İlk sorgudan sonra, polis kafilenin aslında voleybol takımı olmadığını belirledi ve gözaltı süreci başlattı. Çalıntı ya da kaybolmuş seyahat belgelerini kullanarak ülkeye yasa dışı yollardan giriş suçlaması ile karşı karşıya kaldılar. Polis, tutuklanan şahısların başka bir Avrupa Birliği ülkesine seyahat etmeyi planladığını açıkladı. 10 gencin hayalini kurmuş oldukları Avrupa ülkesinin ismi ise kamuoyuna açıklanmadı.