Endonezya'daki ırkçılık karşıtı gösterilerde 20'den fazla ölü

Endonezya'nın Papua eyaletinde düzenlenen, ırkçılık karşıtı protestolarda 19 sivil ve bir asker öldü, 65 kişi yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Endonezya'nın doğusundaki Papua eyaletinin Wamena kentinde, ırkçılık karşıtı yaşanan şiddetli protestolarda çıkan çatışmada en 20 kişinin öldüğü biliniyor. Yerel basındaki haberlere göre, eyalette bir lise öğretmeninin Papua yerlisi öğrencilere ırkçı hakarette bulunduğu söylentisi üzerine, Wamena kentindeki gösterilerde çıkan çatışmada en az 20 kişi öldü. Çatışmalarda 65 kişinin yaralandığını ve ölenler arasında bir askerin olduğunu açıklayan yerel yetkililer, bölgedeki protestolarda onlarca göstericinin gözaltına alındığını belirtti. Emniyet güçleri ise bölgede güvenliğin kontrol altına alındığı bilgisini paylaştı.

Bugün, "lise öğretmeninin derste, Papua yerlisi bir öğrenciye ırkçı yorumda bulunduğu" iddiası üzerine, bölgede çıkan gösterilerde bazı hükümet binaları, konutları, dükkanları ve araçları ateşe verilmişti. Ülkede, 17 Ağustos Bağımsızlık Günü etkinliklerinde Surabaya'da Papualı öğrencilerin sözlü ve fiziksel ırkçı saldırıya uğradığı iddia edilmişti.

Kutlamalara katılmadığı belirtilen öğrencilerin gözaltına alınması ise Batı Papua ve Papua eyaletinde tepkiyle karşılanmıştı. Bunun üzerine eylülün başında kitlesel protestolarda göstericilerle güvenlik güçleri arasındaki çıkan çatışmada bir asker ve iki sivil yaşamını yitirmişti. (AA)