Mısır'da Sisi karşıtları sokağa çıktı

Mısır'ın başkenti Kahire’deki Tahrir Meydanı, Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi'ye karşı yüzlerce kişinin protesto gösterisine sahne oldu. "Sisi defol" diye slogan atan göstericilerin eylemi polisin müdahalesiyle son bulurken eylem görüntüleri sosyal medyada paylaşılıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Mısır’ın başkenti Kahire, İskenderiye, Şarkiyye, Dumyat ve Suveyş'te Ehli ve Zemalik futbol takımları arasında oynanan süper kupa maçının ardından eylemler yapıldı. Görgü tanıklarına göre, 300 civarında eylemci 25 Ocak Mısır devriminin simgesi haline gelen başkent Kahire’deki Tahrir Meydanı’na kısa bir süreliğine girerek yönetim aleyhinde slogan attı.

Polisin müdahalesinin ardından Tahrir Meydanı’na çıkan caddelere dağılan eylemciler ile güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı. Bazı caddelerde güvenlik güçleri göz yaşartıcı bomba kullandı ve bazı eylemcileri gözaltına aldı. Polis, eylemlerin sona ermesinin ardından özellikle de Tahrir ve Talat Harb meydanları ve bu meydanlara çıkan caddelerde yoğun güvenlik önlemleri aldı.

GÖSTERİCİLER 'İRHAL' DEFOL SLOGANLARI ATIYOR

Ülke dışından yayın yapan muhalefete yakın televizyon kanalları ve sosyal medyada onlarca gösteri ve eylem görüntüsü yayımlandı.

Eylemcilerin 30 yıllık Hüsnü Mübarek yönetiminin devrildiği 25 Ocak Devrimi esnasında kullandığı defol anlamına gelen 'İrhal' şeklinde sloganlar attığı duyuldu.

Sosyal medya üzerinden “Tahrir Meydanı” adında bir hashtag açıldı. Söz konusu hashtagın kısa sürede Mısır genelinde birinci sıraya yükseldiği belirtildi. (AA)