Zarif: Gözümüzü kırpmadan topraklarımızı savunuruz

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ABD veya Suudi Arabistan tarafından düzenlenecek herhangi bir saldırının savaşa davetiye çıkaracağını söyledi. "Topyekün savaş" başlar diyen Zarif, "gözümüzü kırpmadan topraklarımızı savunuruz" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ABD ya da Suudi Arabistan'ın İran'a karşı düzenleyeceği bir saldırının "topyekün bir savaş" başlatacağını söyledi. Zarif, CNN'e yaptığı açıklamada "Gözümüzü kırpmadan topraklarımızı savunuruz" ifadelerini kullandı. CNN muhabirinin "ABD ya da Suudi Arabistan'ın İran topraklarına saldırısının sonuçları ne olur?" sorusuna ise "Topyekün bir savaş. Biz savaş istemiyoruz. Bir askeri çatışmaya girmek istemiyoruz. Bir yalana, bir aldatmacaya dayanarak askeri çatışmaya girilmesi çok korkunç bir şey. Çok büyük kayıplar verilir. Ama gözümüzü kırpmadan ülkemizi savunuruz" dedi.

Suudi Arabistan'daki petrol tesislerine drone'lar ve seyir füzeleriyle düzenlenen saldırıların arkasında İran'ın olduğu iddialarını bir kez daha reddeden Zarif, "Husiler saldırıyı üstlenmiş olabilir, ancak yalnızca beyanlarından yola çıkarak buna güvenemeyiz" dedi.

'YALAN SÖYLÜYORLAR'

Zarif, "Şimdi bir şeyler yapabilmek için sorumluluğu İran'a yüklemeye çalışıyorlar. O yüzden bunun savaş kışkırtıcılığı olduğunu söylüyorum. Kendi çıkarları için yalanlar uyduruyorlar. Ama bu onların kendi çıkarlarına da hizmet etmiyor" dedi.

'HUSİLERİN YAPTIĞI AÇIKLAMA GÜVENİLİR DEĞİL'

Fransız Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian da, Husilerin beyanını inandırıcı bulmadığını söylemişti. petrol tesislerine düzenlenen saldırıya dair yaptığı açıklamada, Husilerin saldırıyı üstlenmesini 'güvenilir' bulmadığını dile getirmişti. Drian, soruşturmanın sonuçlarına göre kesin bir sonuç elde edilebilir dedi. Fransa, saldırıyı araştırmak için bölgeye ekip göndermişti. (BBC Türkçe/DIŞ HABERLER)