Yeni Zelanda Başbakanı, Japonya ile Çin'i karıştırdı

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, Japonya ziyaretinde basın mensuplarıyla konuşurken yanlışlıkla 'Çin' dedi. Daha sonra hatasını düzeltmek isteyen Ardern, dil sürçmesinin sebeninin 'jetlag' olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, Japonya’ya yaptığı ilk resmi ziyaretinde ülkenin adını yanlışlıkla ‘Çin’ olarak telaffuz etti. Ardern, hatasından ‘jetlag’ı sorumlu tuttu. Japonya’ya ayak basmasından sadece birkaç dakika sonra basın mensuplarına konuşan Başbakan Jacinda Ardern, “Yeni Zelanda için inanılmaz heyecanlı bir zaman, Çin ile ilişkileri bakımından, affedersiniz, özür diliyorum Japonya ile” diyerek hatasını hemen düzeltti. Kafa karışıklığının sorulması üzerine Ardern, topu ‘jet lag’e attı ve daha yeni uçaktan indiğini hatırlattı. Ardern, “Anlayış gösterin, sürekli yolculuk halindeyim ve şu an tıkandım” dedi.

Öte yandan Jacinda Ardern’in Japonya’ya yaptığı ziyaretin zamanlamasının da ‘talihsiz’ olduğu konuşuluyor. Asya Yeni Zelanda Vakfı tarafından hazırlanan son rapor, bu iki ülke arasındaki ilişkilerin ‘tıkandığını’, Çin’e daha fazla ‘ilgi gösterildiğini’ ortaya koydu. Ticaret ve turizm konularının masada olacağı ziyarette Ardern, Japonyalı mevkidaşı Şinzo Abe ile bir araya geldi. (Kaynak: Sputnik)