Sırbistan Başbakanı Ana Brnabic, eşiyle birlikte Onur Yürüyüşü'ne katıldı

Son beş yıldır en az 2 bin kişinin katılımıyla düzenlenen Belgrad'daki Onur Yürüyüşü'ne Sırbistan Başbakanı Ana Brnabic de katıldı. Onur Haftası kapsamında nefret söylemi ve nefret suçlarının devlet tarafından tanınması konusunda da iyileştirmeler talep edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Belgrad'da 9 Eylül'de başlayan Onur Haftası kapsamında LGBTi+ dernekleri, hak taleplerinde bulundu. Ülkedeki güncel talepler arasında evlat edinme, cinsiyet kimliği ve trans bireyler için sağlık hizmeti yasalarının iyileştirilmesi yer alıyor. Aynı zamanda nefret söylemi ve nefret suçlarının devlet tarafından tanınması konusunda da iyileştirilmelere gidilmesi gerektiği dile getirildi.

Belgrad'da kutlanan Onur Haftası boyunca, ücretsiz HIV+ testi imkanı da sunuldu. Daha önce düzenlenen Onur Yürüyüşleri'nde olduğu gibi, etkinliğe katılanlar polis koruması eşliğinde yürüdü.

Sırbistan’ın Haziran 2017’de seçilen ilk kadın ve eşcinsel başbakanı Ana Brnabic, daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Onur Yürüyüşü'ne katıldı. Başbakan Brnabic ve eşi Milica Djurdjic bu yıl içinde bebek sahibi olmuşlardı. Belgrad'da Onur Yürüyüşleri son beş yıldır binlerce kişinin katılımıyla düzenleniyor. (DIŞ HABERLER)