Afganistan'da seçim öncesi şiddet dinmiyor: Kimlik merkezine intihar saldırısı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlanan Afganistan'da seçim hazırlıklarına yönelik şiddet dinmiyor. Son olarak, elektronik kimlik kartı dağıtılan bir binaya intihar saldırısı düzenlendi. Taliban ise seçimde görev almayı planlayan öğretmenleri ölümle tehdit etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 10 gün sonra cumhurbaşkanlığı seçimleri için sandık başına gidecek olan Afganistan'da şiddet dinmiyor. Dün iki ayrı saldırıda 48 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından, bugün de ülkenin doğusundaki bir devlet binasına intihar saldırısı düzenlendi. Aralarında bir çocuk ve kadının da bulunduğu dokuz kişi yaralandı.

Celalabad kentinde, elektronik kimlik dağıtımı için kullanılan binaya yönelik saldırıyı en az bir intihar bombacısı ile silahlı militanların düzenlediği belirtiliyor. Valilik açıklamasına göre, binanın dışında meydana gelen bir patlamanın ardından, silahlı militanlar içeriye baskın düzenledi. Binada çatışmanın devam ettiği belirtiliyor.

TALİBAN'DAN ÖĞRETMENLERE TEHDİT

Saldırıyı henüz üstlenen olmazken gözler, 28 Eylül'de düzenlenecek seçimlerde halkı sandığa gitmekten caydırmak için saldırılar düzenleyeceğini açıklamış olan Taliban'a çevrildi. Dün 48 kişinin hayatını kaybettiği saldırıları üstlenen Taliban, bugün de öğretmen, öğrenci ve eğitim sektörü çalışanlarını seçim görevlisi olmamaları konusunda tehdit etti. Taliban açıklamasında, "Okullarınızın ve kurumlarınızın seçim merkezlerine dönüşmesine izin vermeyin" denildi; "Can kaybına veya siviller, öğretmenler ve öğrencileri etkileyecek maddi kayıplara yol açmak istemiyoruz" ifadeleri kullanıldı. (DIŞ HABERLER)