İngiltere'de bir çift, bebeklerini 'cinsiyetsiz' yetiştiriyor

İngiltere'de bir çift, toplumsal cinsiyet yargılarından uzak yetiştirmek istedikleri bebeklerinin cinsiyetini gizliyor. Büyükannesi bile, bebeğin cinsiyetini 11 ay sonra öğrenmiş. Aile, çocuklarının ilgi alanlarını kalıp yargılardan uzak, özgürce belirlemesini amaçladıklarını anlatıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'de bir çift, toplumsal cinsiyet yargılarından korumak istedikleri bebeklerinin cinsiyetini aile üyelerine bile açıklamıyor. Çocuklarının cinsiyetine göre muamele görmesini istemedikleri için bu yolu seçtiklerini söyleyen çift, 17 aylık bebeğin kıyafetlerini de 'cinsiyetsiz' seçtiklerini söylüyor.

38 yaşındaki anne Hobbit Humphrey ve 35 yaşındaki baba Jake England-Johns, 17 aylık Anoush ismindeki bebekleri ile birlikte İngiltere'nin Keynsham şehrinde yaşıyor. Daily Mail gazetesine konuşan Humprey ve England-Johns, Anoush'u cinsiyet yargılarından ve dayatmalarından uzak büyütmek istedikleri için böyle bir tercih yaptıklarını anlattı.

Bebeklerine hem erkek hem de kız çocukları için üretilmiş kıyafetleri giydiren çift, Anoush'un dış görünüşünün çoğu zaman insanların kafasını karıştırdığını söyledi. Anoush'un büyükannesiyse, cinsiyeti 11 ay sonra öğrendiğini söylerken "Alışmak benim için de zor oldu ancak bu bir süreç" dedi.

Bebeklerini 'cinsiyetsiz' yetiştirirken ilgi alanlarını kalıp yargılardan uzak bir şekilde, özgürce belirlemesini amaçladıklarını söyleyen çift, bu konuda başarılı olduklarını söylüyor. Anne Humphrey "Anoush hem oyuncak bebekleriyle, hem oyuncak arabalarla oynamayı seviyor" diyor.

Çocuklarını cinsiyetsiz yetiştirmeyi seçen ebeveynler arasında ünlü oyuncular Angelina Jolie, Kate Hudson ve Russel Brand de yer alıyor. (DIŞ HABERLER)