Afganistan'da Eşref Gani'nin katıldığı mitingde bombalı saldırı: 48 ölü

10 gün sonra sandık başına gidecek olan Afganistan'da, Cumhurbaşkanı Eşref Gani'in katıldığı seçim mitingine bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıyı Taliban üstlendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 28 Eylül'de cumhurbaşkanlığı seçimleri için sandık başına gidecek olan Afganistan'da, Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin de katıldığı bir seçim mitingine bombalı saldırı düzenlendi. Sağlık yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre en az 48 kişi öldü, yaralı sayısı 40'ın üzerinde. Saldırıyı Taliban üstlendi.

Saldırı Parvan vilayetinin Charikar kentinde düzenlenirken, bölge hastanesinden bir yetkili "Ölen sivillerin arasında kadın ve çocuklar da var. Ölü sayısı artabilir" dedi. Mitingde bir konuşma yapması planlanan Gani'nin durumunun iyi olduğu aktarıldı.

Bir intihar bombacısı tarafından düzenlendiği belirtilen saldırıyı Taliban üstlendi. Taliban, Gani'nin ikinci kez beş yıllığına cumhurbaşkanı seçilmesine karşı halkı sandığa gitmekten caydırmak için saldırılar düzenleyeceğini açıklamıştı. Taliban ile ABD arasında, Afganistan hükümetinin katılımı olmadan yapılan barış görüşmeleri ise geçen hafta çökmüştü.

KABİL'DE BOMBALI SALDIRI: 22 ÖLÜ, 38 YARALI

Afganistan'ın başkenti Kabil'de de bir bombalı saldırı düzenlendi. Yetkililer 22 kişinin öldüğünü, 38 kişinin de yaralı olduğunu açıkladı. (DIŞ HABERLER)