Küba liderini yayınlayan kurumları Twitter askıya aldı

Küba Devlet Başkanı Miguel Díaz-Canel Bermúdez'in söyleşisini yayınlayan resmi medya kuruluşlarının Twitter hesapları askıya alındı. Program sonuna kadar erişime engellenen hesapları, Küba Dışişleri Bakanlığı resmi Twitter hesabından da paylaştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Küba Devlet Başkanı Miguel Díaz-Canel Bermúdez'in söyleşisini yayınlayan resmi medya kuruluşlarının Twitter hesapları askıya alındı. Bermúdez, katıldığı programda ABD yaptırımlarını eleştirirken, aynı anda söyleşiyi yayınlayan kuruluşların Twitter hesaplarına program sonuna kadar erişim engellendi.

Küba Gazeteciler Sendikası, “Kübalı Twitter kullanıcılarının hesaplarına erişimlerinin engellenmesi yeni bir şey değil. Yeni olan, açıkça Küba kurumlarının ve vatandaşlarının ifade özgürlüğünü sınırlamayı amaçlayan ve devrimin liderlerini susturmayı amaçlayan bu siber savaş eyleminin kitleselliğidir” açıklamasını yaptı.

Miguel Díaz-Canel Bermúdez, söyleşisinde Küba'nın, ABD yaptırımları nedeniyle yakıt sıkıntısı çektiğini vurgulamıştı. Askıya alınan hesaplar arasında Küba Haberleşme Bakanlığı, Canal Caribe Cuba, Granma, Mesa Redonda, Radio Rebelde-Cuba, Cubadebate bulunuyor. (DIŞ HABERLER)