Cinsel istismara uğrayan 3 yaşındaki çocuk ifade verdi

Myanmar'da bir anaokulunda cinsel istismara uğrayan 'Victoria' takma ismi verilen üç yaşındaki çocuk duruşmada ifade verdi. "Victoria'ya adalet" gösterileri ile ülkedeki cinsel istismar vakalarındaki artışa dikkat çekiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Anaokulunda cinsel istismara uğrayan 3 yaşındaki çocuk, Myanmar'ın başkenti Naypyidaw'da görülen duruşmaya video bağlantısı ile katılarak ifade verdi. Gerçek ismi hukuki nedenlerle açıklanmayan ve "Victoria" takma ismi verilen kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğundan şüphelenilen, kreşte görevli bir erkek, tutuklu yargılanıyor.

Anaokulu yetkilileri ise tutuklu bulunan 29 yaşındaki anaokulu görevlisinin kıza cinsel istismarda bulunduğu iddiasına karşı çıkıyor. Olayla ilgili yapılan DNA testi de sonuçsuz kalmıştı. Polis, vücudundaki izleri fark eden annesinin çocuğunu cinsel istismara maruz kaldığı şüphesiyle hastaneye getirdiğini ve çocuğun tıbbi kontrolden geçirildiğini söyledi.

Mayıs ayında gerçekleşen olay ve polisin yaklaşımı, ülkede büyük öfkeye neden oldu. Ülke çapında "Victoria'ya adalet" gösterileri yapılıyor ve ülkede çocuklara yönelik cinsel istismar vakalarında artış olduğu belirtiliyor. Myanmar'da kırsal kesimde yaşayan bazı topluluklarda genellikle şikâyetler mahallenin ihtiyar heyetine gidiyor ve mağdur, cinsel saldırı faili ile evlenmeye zorlanıyor. Erkeklere yönelik cinsel saldırı ise bir cezai suç olarak bile sayılmıyor. (BBC Türkçe)