Dorian Kasırgası ABD'yi vurdu

Dorian Kasırga'sı Bahamalar'dan sonra ABD'yi vurdu. Bahamalar'da 20 kişinin ölümüne sebep olan kasırga, Güney Carolina'dan sonra Florida'ya doğru ilerliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bahamalar'da en az 20 kişinin ölümüne neden olan Dorian Kasırgası beklenildiği üzere ABD'ye ulaştı. Bahamalar'dan ayrılırken şiddeti azalan Dorian Kasırgası, güçlenerek ABD'ye ilerlerken önce Güney Carolina'yı vurdu. 185 bin kişinin elektriksiz kaldığı, en az 13 bin yapının ise yıkıldığı biliniyor.

.

Bahamalar'da 70 bin insanın gıda ve temiz içme suyu gibi acil insani yardıma ihtiyacı var. Bahamalar'da yapılan ön keşifte kasırganın yarattığı hasar ve kayıpların toplamının 7 milyar dolar olduğu açıklandı.

ABD Ulusal Kasırga Merkezi, Dorian Kasırgası'nın Bahamalar'ı yıkıma uğrattıktan sonra ülkenin doğusundaki Güney ve Kuzey Carolina eyaletlerinin kıyı bölgelerinde etkisini sürdüreceği uyarısında bulundu.

Kimi bölgelerde sele yol açan kasırganın "yaşamı tehdit ettiği", elektrik kesintisinin 100 bini aşkın kişiyi etkilediği kaydedildi.

Doğu kıyılarında 2,2 milyon kişiye tahliye emri verildi.

Kategori 2 düzeyinde ilerleyen kasırganın saatte 175 km hıza indiği ifade ediliyor.

1 Eylül'de Bahama Adaları'nı etkisi altına alan kasırganın hızı saatte 300 km'ye kadar çıkmış, 20 kişinin ölümüne ve büyük bir yıkıma yol açmıştı.

Bahamalar Başbakanı Hubert Minnis kasırgayı "ülke tarihinin en büyük ulusal krizlerinden biri" olarak tanımlamış ve ölü sayısının artmasını beklediğini ifade etmişti.   (DIŞ HABERLER)