Yunanistan'da yeni hükümet gözünü Eksarheia'ya dikti

Yunanistan'da yeni hükümet sol ve anarşist çevrelerinin güçlü olduğu Exsarheia'da güvenlik gücünü arttırıyor. Buna karşılık anarşist gruplar, sosyal medya aracılığı ile, devlet mekanizmasının baskıları karşısında silahlı direnişin başlayabileceği yönünde yazılı uyarılarda bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Temmuz başlarında göreve gelen muhafazakâr Yeni Demokrasi Hükümeti, Yunanistan üniversitelerinin dokunulmazlığı ile beraber uzun yıllardan beri sol ve anarşist çevrelerin yoğunlukta olduğu Eksarheia Meydanı’nda asayiş güçlerinin hakimiyetini kurmak için kolları sıvadı.

Vatandaşları Koruma Bakanlığının vermiş olduğu yeni emirler doğrultusunda özel polis birimleri Eksarheia’ya girdi ve çeşitli gruplarla çatışmaya başladı. Bu çatışmalar son günlerde yoğunlaştı. P., isminin açıklanmasını istemeyen, yıllarca ailesi ile beraber Atina’nın merkezindeki Eksarheia semtinde yaşayan, diplomalı bir işsiz. P.’nin ailesinin Atina’nın merkezinde, tüm olumsuzluklara rağmen, Temmuz erken seçimlerine dek sürdürdükleri, görece sakin ve huzurlu hayatı son günlerde son bulmuş durumda.

.

ANARŞİSTLERDEN SİLAHLI DİRENİŞ UYARISI

Eksarheia’da uzun yıllardan beri ‘özgür yaşam alanları’ oluşturan anarşist gruplar, sosyal medya aracılığı ile, devlet mekanizmasının baskıları karşısında silahlı direnişin başlayabileceği yönünde yazılı uyarılarda bulunuyor.

HÜKÜMET KARARLI 

Kiriakos Mitsotakis Hükümeti Eksarheia’nın bir an evvel devlet ve asayiş güçlerinin kontrolü altına alınması yönündeki kararlılığını koruyor. Hükümet kulvarları Eksarheia’nın devlet otoritesini tanımayan odaklardan “temizlenmesinden” sonra sıranın uyuşturucu, fuhuş ve hırsızlık gibi suçlarla mücadeleye geleceği belirtiliyor.

Etiketler atina taciz anarşist