Banksy'nin bir eseri daha çalındı

Banksy'nin Paris'teki The Pompidou Center'ın yanındaki bir trafik işareti tabelasının arkasına çizdiği eseri çalındı. Polis soruşturma başlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiliz sanatçı Banksy'nin, yüzünde maske ve elinde çakı olan bir fareyi resmettiği eser Paris'teki The Pompidou Center'ın yanında yer alan tabeladan çalındı. Banksy'nin yol kenarında bulunan bir işaret tabelasının arkasına çizdiği resmin bulunabilmesi için polis soruşturma başlattı.

Eserleri açık artırmalarda 1 milyon poundun üzerine alıcı bulabilen Banksy'nin Temmuz 2018'de ortaya çıkan bu resmi, bir camekanla korunuyordu.

Banksy bu eseri, 1968 yılının Mayıs ayında Charles de Gaulle iktidarına karşı öğrenci ayaklanması olarak başlayıp, fabrika işçilerinin ve daha sonra siyasilerin de katıldığı protestoların 50'inci yılı yaklaşırken çizmişti. Fransa yerel basınında yer alan habere göre, bir yıl önce bu resmi çalmaya çalışan bazı kişiler güvenlik görevlileri tarafından yakalanmıştı.

Banksy, bu eserin kendisine ait olduğunu beyan etmemiş olsa da, resmi fark edilmesinden birkaç gün sonra sosyal medya hesabı üzerinden paylaşmıştı. The Pompidou Centre yetkilileri de o dönem, "Sanatçının eserini sergilemek için binamızı tercih etmesi bizim için bir onurdur" ifadelerini kullanmıştı.

Banksy'nin daha önce de 2015 yılında bir konsere düzenlenen saldırı sonucu öldürülen 90 kişiye ithaf ettiği genç kadın resmi, Bataclan konser alanının yangın çıkış kapısından çalınmıştı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler banksy Paris