ABD'li turistler İngiltere Kraliçesi Elizabeth'i tanımamış: 'Onunla hiç karşılaştınız mı?'

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in, Balmoral Şatosu'nda kendisini tanımayıp "Kraliçe ile hiç karşılaştınız mı?" diye soran ABD'li turistlerle dalga geçtiği ortaya çıktı. Hikâyeyi, kraliçenin 30 yıllık eski koruması Richard Griffin anlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere Kraliçesi'nin 30 yıldan uzun süre korumalığını yapan Richard Griffin, görevi sırasında ABD'li turistlerle yaşadığı ilginç bir anıyı paylaştı. Griffin, 2. Elizabeth'in kendisini tanımayan ABD'li turistlere nasıl 'takıldığını' anlattı.

Buna göre, İskoçya'daki Balmoral Kalesi'nde dolaşan bir grup ABD'li turist, karşılarına çıkan tüvit kıyafetler giymiş, başörtüsü takmış ve korumasıyla dolaşan yaşlı bir hanımefendiyle ayaküstü sohbet başlattı. Amerikalıların "Bu civarda mı yaşıyorsunuz" sorusunu "Evet" diye yanıtlayan 2. Elizabeth, "Kraliçe ile hiç karşılaştınız mı" sorusu üzerineyse 'kendisinin hiç karşılaşmadığını' söyledikten sonra Griffin'i işaret ederek ekledi: "Ama bu polis bey kendisini tanıyor."

Espriyi anlayamayan ABD'li turistler, Kraliçe ile konuştuklarını fark etmeksizin kaleyi gezmeye devam etti.

HİKAYE SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Anekdot sosyal medyada da gündem oldu:

"Majestelerini seviyorum. Böyle bir espri anlayışı."

"Majestelerinin kendisini tanımayan turistlere şaka yapması çok hoş."

"Bana Prenses Diana'nın Balmoral'dayken Craigendarroch tesisinin saunasında üç Alman'la karşılaşmasını hatırlattı. Ona 'iş gezisindeyiz, Prenses Diana'yı görmeyi umuyoruz' demişlerdi. O da kaleye geri dönerken yol boyunca gülmekten kırılmıştı."