Rusya: Türkiye ile Su-35 ve Su-57 teslimatını görüşüyoruz

Rus yapımı S-400 hava sistemleri nedeniyle ABD'yle gerilim yaşayan Türkiye'nin, Rusya'dan Su-35 ve Su-57 uçaklarını almayı değerlendirdiği belirtiliyor. Rusya Federal Askeri Teknik İşbirliği Servisi Başkanı Dimitri Şugayev, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Moskova ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin bu uçaklara büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin Rusya'dan Su-35 ve Su-57 tipi askeri uçakları alma olasılığını değerlendirdiği açıklandı. Rusya Federal Askeri Teknik İşbirliği Servisi (FSVTS) Başkanı Dimitri Şugayev, kesin bir karar alınmadığını ama istişare görüşmelerinin yapıldığını söyledi. RIA ajansına konuşan Şugayev, Türkiye'nin uçaklara büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

Bununla birlikte Şugayev, "Kontrat müzakerelerinden söz etmek için erken, henüz bir başvuru olmadı" ifadelerini de kullandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dünkü Moskova ziyaretinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le birlikte Uluslararası Havacılık Fuarı MAKS-2019'u ziyaret etmiş ve Su-57 uçaklarını incelemişti.

Türkiye, Rusya'dan S-400 hava savunma sistemlerini alması sonrası ABD'yle gerilim yaşamış, Amerikan yönetimi Ankara'yı F-35 savaş uçakları programından aşamalı olarak çıkarma kararı almıştı. O tarihten bu yana, Türkiye'ye savaş uçağı satılabileceği yönünde Rusya'dan açıklamalar geliyor. (DIŞ HABERLER)

Erdoğan'ın Putin'e SU-57 sorusu: Bu uçuyor mu?Erdoğan'ın Putin'e SU-57 sorusu: Bu uçuyor mu?