ABD'de Nazi selamı veren öğrencilerle ilgili soruşturma başlatıldı

ABD'de bir okulda Nazi selamı verirken görüntülenen öğrencilere soruşturma açıldı. Okul müdürü Steve Osborne, Nefret söylemine anlayış gösteremeyiz. Bu, biz değiliz” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Kaliforniya eyaletinde bir grup lise öğrencisinin Nazi selamı verirken görüldüğü videoların ortaya çıkmasının ardından soruşturma başlatıldı.

​Okul yönetimi videonun kasım ayında çekildiğini ancak mart ayına kadar haberdar olmadıklarını belirtti. Yönetim, görüntülerin kaydedildiği esnada öğrencilerin yanında bir yetkili olmadığını söyledi. Konuyla ilgili öğrencilere ve ailelere bilgi verildiğini belirten yönetim, nasıl bir disiplin tedbiri aldığını ise açıklamadı.

Okul müdürü Steve Osborne, “Nefret söylemine anlayış gösteremeyiz. Bu, biz değiliz” derken, benzer bir olayın yaşanmaması için gereken adımların atılacağını belirtti.

İLK OLAY DEĞİLDİ

ABD’de okullardaki ilk skandal bu değil. Daha önce de yine Kaliforniya eyaletinde Newport-Mesa Birleşik Okul Bölgesi’nde gamalı haç biçiminde dizilmiş bardaklarla içki içme oyunu oynayan ve Nazi selamı veren öğrenciler okuldan uzaklaştırılmıştı.

Wisconsin eyaletinde de bir grup erkek öğrencinin balolarında 'Nazi selamı' vererek resim çektirmesi tartışma yaratmıştı. (Kaynak: Sputnik)