İnternet fenomeni dugong öldü: Midesinden plastik çıktı

Tayland'da 'yetim' halde bulunduktan sonra kurtarılan deniz memelisi türü dugong, plastik yuttuğu için öldü. Yaşamı internette canlı yayınlanan ve 'Tayland'ın sevgilisi' olarak anılan Marium isimli dugongun ölümü, çevre kirliliği konusunda bir uyarı olarak görülüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tayland'da nisan ayında terk edilmiş halde bulunduktan sonra 'elde büyüyen' ve kendi türüyle yaşamak yerine insanların peşinden ayrılmayan Marium isimli dugong çevre kirliliği nedeniyle öldü. Bir deniz memelisi türü olan ve nesli tükenme tehlikesi altında bulunan dugongun midesinde plastik bulundu.

'PLASTİK BAĞIRSAKLARINI TIKADI'

Veterinerler, Marium'un Tayland'ın güneyinde okyanusta plastik yuttuğunu ve bu durumun midesinde enfeksiyona sebep olduğunu açıkladı. Geçen hafta yemek yemeyi reddeden Marium, çarşamba günü özel bir tanka alınmıştı. Bir başka dugongun da saldırısına uğradığı sanılan Marium'un bu sabah öldüğü belirtilirken, otopside sırasında küçük plastik parçalarının bağırsaklarını tıkayıp enfeksiyona yol açtığının tespit edildiği ortaya çıktı.

Veterinerler, nisan ayında tek başına bulunup kurtarıldıktan sonra yaşamı internetten canlı yayınlanan ve 'Tayland'ın sevgilisi' diye anılan hayvanın ölümünün çevre kirliliği konusunda bir uyarı olarak görülmesi gerektiğini söylüyor.

Bir deniz memelisi türü olan dugonglar, nesli tükenme tehlikesi altındaki hayvanlar arasında sayılıyor. Tayland sularında 200 dugongun yaşadığı sanılıyor. Üç metreye kadar büyüyebilen, ağırlıkları 500 kilograma kadar çıkan ve ortalama 70 yıl yaşayan bu canlılar, genellikle 18 aya kadar annelerinin yanından ayrılmıyor.

KUCAKTAKİ POZU VİRAL OLMUŞTU

Marium ise nisan ayında, ülkenin güneyindeki bir plajda kendi başına yüzerken bulunmuştu. Hayvan severler onu dugongların koloni halinde yaşadığı bir bölgeye bıraktı. Marium ısrarla yakınından geçen tekne ve kanolara yanaşıp dikkat çekmeye çalıştı. Uzmanlar Marium'un bir anne figürü aradığının farkına vardı ve ona süt vermeye başladı.

Marium'un, kurtarma ekibinden bir kişinin kucağında, ona sarılır halde görüldüğü görüntüler ise internette viral olmuştu. Bakımı için internetten başlatılan kampanya iki günde 1.7 milyon baht (yaklaşık 316 bin TL) toplamıştı. (DIŞ HABERLER)

Tayland'ın yeni sembolü: İnsana sarılan yavru dugong Marium!Tayland'ın yeni sembolü: İnsana sarılan yavru dugong Marium!