The Daily Star'dan 'boş gazete' ile siyasetçilere uyarı

Lübnan'ın köklü gazetelerinden The Daily Star, bugün siyasetçilere uyarı niteliğinde bir sayı ile çıktı. Haber yayımlamayan gazete, boş sayfalarda siyah zemin üzerine ülkenin sorunlarını sıraladı. Arka sayfaya da 'Çok geç olmadan uyanın!' yazıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Lübnan'da 50 yılı aşkın süredir İngilizce yayın yapan The Daily Star gazetesi, ülkedeki siyasi kilitlenmeye ve ekonomik kriz nedeniyle büyüyen sorunlara dikkat çekmek için bugün özel bir sayı yayımladı. Gazete, haber yerine, ülkenin sorunlarının siyah zemin üzerinde listelendiği boş sayfalarla çıktı. Arka sayfada ise siyasetçilere "Çok geç olmadan uyanın!" uyarısı yapıldı.

Ülkenin en eski gazetelerinden biri olan The Daily Star'ın bugünkü sayısının ilk sayfasında sadece 'Lübnan' yazıyor. Devamında ise her bir sayfada şu sorunlar sıralanıyor: Hükümetteki kilitlenme hali, her gün artan mezhepçi söylemler, sokaklarda birikmeye devam eden çöpler, alarm verici seviyeye yükselen hava kirliliği, işsizlik oranının yüzde 25'e çıkması, ülke çapındaki çok sayıda yasadışı silah, 1.5 milyonu aşkın sığınmacı, 100 milyar dolara yaklaşan kamu borcu, işyerlerinin iflas tehdidi altında olması, para biriminin değerinin düşmesi.

Gazetenin arka sayfasında ise siyasetçilere "Çok geç olmadan uyanın!" çağrısı yapılıyor. Bu çağrıya, ülkenin sembolü olan sedir ağaçlarının bir fotoğrafı eşlik ediyor.

Ekonomik sorunların derinleştiği Lübnan'da, 30 Haziran günü Mülteci İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Salih Garib'in konvoyunu hedef alan silahlı saldırıdan bu yana bakanlar kurulu da toplanmıyor. (DIŞ HABERLER)