Şam'dan ABD'ye IŞİD tepkisi: Propaganda!

Suriye yönetimi, IŞİD'in canlandığı yönünde bir rapor hazırlayan ABD'ye tepki gösterdi. Açıklamada, 'ABD'nin Suriye'deki varlığını meşrulaştırmak için örgütü propaganda amacıyla kullandığı' belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şam yönetimi, ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) 'IŞİD yeniden canlanıyor' tespitini yaptığı raporuna tepki gösterdi. Suriye devlet ajansı SANA'da yayımlanan bir haberde, 'ABD'nin Suriye'deki gayrımeşru varlığını meşrulaştırmak için IŞİD'i propaganda aracı olarak kullandığı' tepkisi yer aldı.

Haberde, ABD'nin 'Suriye'deki işgalci güçlerinin varlığını meşrulaştırmak için IŞİD'i bir korkuluk gibi yeniden dolaşıma sokmaya çalıştığı' belirtildi. Suriye devlet ajansı ABD'yi, 'IŞİD'e yardım etmekle' de suçladı. Haberde, Amerikan güçlerinin birden fazla defa, Suriye ordusunun IŞİD'e karşı ilerlemesinin önünü kestiği belirtildi. Amerikan güçlerinin Suriye'de IŞİD'le doğrudan çatışmaya girmediği de vurgulandı.

Pentagon'un dün yayımladığı raporda, IŞİD'in Suriye'de 'yeniden canlandığı' uyarısı yer alıyordu. Pentagon Başmüfettişi tarafından Kongre için hazırlanan raporda, Amerikan askerlerinin Suriye'den çekilmeye başlamasının ardından örgüt militanlarının ülkede yeniden gruplar oluşturmaya başladıkları belirtiliyordu. (DIŞ HABERLER)

Pentagon'dan uyarı: IŞİD, Suriye'de yeniden canlanıyorPentagon'dan uyarı: IŞİD, Suriye'de yeniden canlanıyor

Etiketler Suriye ABD IŞİD Şam SDG