Irkçı saldırıdan eşcinselleri sorumlu tutan ABD'li siyasetçiye tepki yağıyor

ABD'nin Teksas ve Ohio eyaletlerinde düzenlenen silahlı saldırılardan eşcinselleri sorumlu tutmaya kalkışan Cumhuriyetçi Partili Candice Keller'a tepki yağıyor. Ancak Keller istifa çağrılarını reddetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de en az 30 kişinin öldürüldüğü iki ırkçı saldırının 'eşcinsel evlilikleri' ve 'transseksüelleri destekleyenler' nedeniyle gerçekleştiğini iddia eden Cumhuriyetçi Partili siyasetçi Candice Keller'a tepki yağıyor. Ancak Keller, kendi partisi içinden de yükselen istifa çağrıları karşısında geri adım atmaya yanaşmıyor.

LİSTESİ UZUN...

Saldırılardan birinin düzenlendiği Ohio'da eyalet meclisi olan Keller, Facebook üzerinden yaptığı bir paylaşımda 'kendince' uzun bir liste yayınladı. Keller, 'saldırılardan eşcinsel evliliklerin, transseksüellerin, onları destekleyenlerin, geleneksel Amerikan ailesinin parçalanmasının, Demokrat Partili Kongre üyelerinin, açık sınırların, marihuananın yasallaşmasının ve hatta ülkenin eski başkanı Barack Obama'nın sorumlu olduğunu' öne sürüyordu.

KENDİ PARTİSİNDEN İSTİFA ÇAĞRISI

Bu paylaşım sosyal medyada tepki çekerken, Candice Keller'ı eleştirenler arasında Ohio'daki Cumhuriyetçi Parti lideri Jane Timken de vardı. "Sözleri oldukça şaşırtıcı ve yersiz. Yaşanan saldırılardan sonra devlet çalışanlarının görevi halkı bir arada tutmaya çalışmaktır; ayrılıklara sebep olmak değil" diyen Timken, Keller'ı açıkça istifaya davet etti.

Dayton kentinde LGBTİ haklarını savunan bir kurumun başkanı olan Randy Philips de, Keller'ı istifaya çağırdı. Philips, "Meclis üyesi Keller'ın yaşanan saldırılar için eşcinsellerin evliliklerini ve tüm LGBTİ topluluğunu suçlaması yanıltıcıdır. Utanç vericidir. Aksine, suçlanması gereken biri varsa bu Keller'dır, topluluğumuz değil" tepkisini gösterdi.

Ancak önümüzdeki yıl Senato üyeliği için aday olacağını açıklayan Keller geri adım atmadı. Keller, 'ılımlıların' kendisinden hiçbir zaman hoşlanmadığını söyledi. (DIŞ HABERLER)

ABD'de 24 saat içinde üç ayrı yerde silahlı saldırıABD'de 24 saat içinde üç ayrı yerde silahlı saldırı

ABD'de AVM'ye silahlı saldırıABD'de AVM'ye silahlı saldırı