Suudi Arabistan'da kadınlara seyahat serbestliği

Suudi Arabistan, yetişkin kadınların izinsiz seyahat etmelerine izin verdi. Daha önce kadınlar yanlarında bir erkek olmadan pasaport alamıyorlardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suudi Arabistan'da Resmi Gazete'de Cuma günü yayınlanan bir dizi kraliyet kararnamesinde, "21 yaşın üzerindeki herhangi bir kimsenin seyahat iznine ihtiyaç duymaması ve başvuruda bulunan herhangi bir vatandaşa Suudi pasaportu verilmesi gerektiği" belirtildi.

Kararnameden önceki uygulamada kadınlar sadece yanlarında bir erkek olduğu takdirde pasaport alabiliyordu. Veliaht Prens Muhammed bin Salman'ın yönetiminde açıklanan kararlar, birçok konuda daha cinsiyet eşitliğini öngörüyor.

Düzenlemelerdeki değişiklikler aynı zamanda ilk defa kadınlara doğum, evlilik veya boşanma kayıtlarını yaptırma ve resmi aile evrakları çıkarma ve reşit olmayan çocuklara koruyucu olma hakkı veriyor.

'KADINLAR İÇİN İŞ FIRSATLARINI ARTIRACAK DÜZENLEMELER YAPILDI'

Cuma günü yayınlanan kararnamelerde, işsiz Suudilerin büyük bölümünü temsil eden kadınlar için iş fırsatlarını artıracak istihdam düzenlemeleri de yer aldı. Tüm vatandaşların cinsiyet, sakatlık veya yaşa dayalı herhangi bir ayrımcılığa maruz kalmadan çalışma hakkına sahip olduğu belirtildi. (DIŞ HABERLER)