Hindu müşteri, sürücü Müslüman olduğu için yemek siparişini reddetti

Hindistan'da bir müşteri, verdiği siparişi Müslüman çalışanın getirmesi nedeniyle reddetti. Şirket 'yemeğin dini yoktur' cevabını verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hindistan'ın Jabalpur kentinde bir Hindu müşteri, cep telefonu uygulaması Zomato üzerinden verdiği siparişi Müslüman bir çalışanın getirmesi üzerine reddetti. Şirket müşteriye, "Yemeğin dini yoktur. Yemek dindir" yanıtını verdi.

Twitter'da NaMo_Sarkaar adlı kullanıcı attığı tweet'te yaşananları şöyle anlattı:

"Hindu olmayan bir sürücüyle göndermeleri üzerine Zomato'dan verdiğim siparişi iptal ettim. Bana siparişi iptal edemeyeceklerini, sürücüyü de değiştiremeyeceklerini söylediler. Ben de 'Para istemiyorum, siparişimi iptal edin' dedim."

NaMo_Sarkaar ikinci tweet'inde ise müşteri hizmetleri servisiyle yazışmasının ekran görüntüsünü paylaştı ve "Şravan (Hindular'ın Lord Şiva'ya adadıkları kutsal ay) ayındayız ve Müslüman birinin getirdiği siparişe ihtiyacım yok" ifadelerini kullandı.

.

Şirket de müşterinin tweet'ini alıntılayarak müşteriye "Yemeğin dini yoktur. Yemek dindir" cevabını verdi.

Şirketin kurucusu Deepinder Goyal daha sonra bir tweet atarak, "Değerlerimize karşıysa müşteri kaybetmekten üzüntü duymayız" dedi. Çoğu kullanıcı şikayetçi olan müşteriye yemeğini kendi yapması tavsiyesinde bulundu.

SamSays adlı bir kullanıcı ise, "İyi cevap. Giderek artan nefret ve bağnazlığı reddeden şirket bulmak kolay değil" dedi. (Kaynak: BBC Türkçe)