Parkta 2019'un en büyük elmasını keşfetti

ABD'li Josh Lanik 2019'un en büyük elmasını buldu: Parlamayı gördüm, yerden aldığımda ve elimde yuvarladığımda, keskin kenarların olmadığını fark ettim.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 'Arkansas Elmas Eyalet Parkı'nı ailesiyle ziyaret eden Josh Lanik 2 saatini elmas arayarak geçirmesinin ardından, 2019'da bugüne kadar bulunan en büyük elmas olan, 2.12 karatlık kahverengi bir elmas buldu.

36 yaşındaki öğretmen Lanik, elması arazinin güney batı taraflarında ararken buldu; "Çocukları 'Ametist' taşı bulmaya götürmüştük, daha sonra arazide yürürken arazinin bir bölümünün çok su dolu ve yıkanmış gibi olduğunu fark ettim." Lanik başlarda bulduğu şeyin ne olduğunu bilmediğini ama benzersiz bir parça olduğunu düşündüğünü belirterek, "Bulduğum şeyde farklı bir şeylerin olduğu açıkça barizdi. Parlamayı gördüm, yerden aldığımda ve elimde yuvarladığımda, keskin kenarların olmadığını fark ettim."

'EN BÜYÜK ELMAS'

Lanik daha sonra parktan ayrılmadan buldukları şeyin ne olduğunu tespit ettirmek için Diamond Discovery Center'a (Elmas Keşif Merkezi) uğradı. Lanik, buldukları taşları tezgâh üzerine dökerken, bir park çalışanının kahverengi mücevherini hap şişesine koyup daha yakından bakmak için ofise götürdüğünü söyledi. Park personeli mücevheri belirleyip tarttıktan sonra, Lanik'i ofise getirerek 2019'da bugüne kadar bulunan en büyük elması keşfettiğini söyledi.

Elmasların boyutlarından dolayı biraz ağır olduğu ve statik elektrik içermediği için, kirin onlara yapışmadığını ve yağışlardan sonra güneş çıktığında parladıkları için görmesi kolay olduğunu söyleyen park çalışanı Waymon Cox son zamanlarda rekor kıran yağışların Lanik’in bulmasına katkıda bulunduğunu vurguladı.

Lanik bulduğu koyu kahverengi bir renge sahip olan taşı şimdilik elinde tutmayı planladığını belirtti.