Fed kararı: Faizler 25 baz indirildi

Fed, bugün sona eren toplantı sonrası faiz kararını açıkladı. Faizler, 25 baz puan indirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) dün başlayan toplantısı bugün sona erdi. ABD Merkez Bankası (Fed) küresel görünüm ve enflasyon beklentisindeki düşüş gerekçesiyle 25 baz puan faiz indirimine gittiğini açıkladı.

DOLARDA SON DURUM

Dolar gün içerisinde 4 ayın en düşük seviyesine kadar geriledi. Dolar fiyatları bugün en düşük 5.51 seviyelerini gördü. 10 Temmuz’da Washington’da Temsilciler Meclisi Finansal Komistesi’nde konuşan Fed Başkanı Powell’ın endişelerini sıralaması piyasaların beklediği gibi ‘faiz indirimi’ olarak algılandı. Fed böylelikle 11 yıl sonra ilk kez faiz indirimine gitmiş oldu. Fed öncesi gerçekleştirilen anketlerde yüzde 95’lere yakın ekonomistin ortak değerlendirmesi 25 baz puan indirim şeklinde olmuştu. Küresel piyasalar bu noktada fiyatlanmış durumdaydı. Ekonomistlerin çoğunluk olamayacak bir kısmı ise Fed’in 50 baz puan faiz düşürmesini öngörüyordu.

Fed yaptığı resmi açıklamada, küresel ekonomik görünümün ve enflasyonun baskılanmasının faiz indirimine gerekçe olarak gösterdi. Fed, yapacak olduğu basın toplantısında bilgilendirmeyi yapacak. (HABER MERKEZİ)

Etiketler Faiz FED yaptırım karar