Veganların önünde çiğ sincap yiyenlere ceza

Londra'da vegan ürünler satan bir pazarın önüne giderek ölü sincapları çiğ olarak yemeye çalışan iki kişi gözaltına alınarak para cezasına çarptırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Londra’nın Soho mahallesindeki vegan pazarında, et tüketimini savunan iki eylemci kürkü hâlâ üzerinde olan sincap leşlerini çiğ çiğ yediği için para cezasına çarptırıldı. Her ikisi de Londralı olan 22 yaşındaki Deonisy Khlebnikov ve 29 yaşındaki Gatis Lagzdins, bu yıl 30 Martta Rupert Caddesi'ndeki yemek standında sincap ölülerini ısırırken görüntülendi.

Yaşananlardan rahatsızlık duyan bir çocuğun ebeveyninin iki adamdan hayvanları yemekten vazgeçmelerini rica ettiği ancak ikilinin çiğ kemirgenleri yemeye devam ettiği aktarıldı.

İkisi de Londra Şehir Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada "rahatsızlık, telaş veya sıkıntıya yol açması muhtemel genel ahlaka aykırı davranışlar" sergilediklerini reddetti. Ancak ikili suçlu bulundu. Lagzdins kendisini "sv3rige" olarak adlandırdığı YouTube kanalında Khlebnikov'la beraber sincap yedikleri videoyu paylaştı. Videoda Lagzdins, iç organlarını yemeden önce çıplak elleriyle kirli görünümlü ölü bir sincabı parçalarken görüldü. Olay yerine gelen polis yüzüne kan bulaşmış Khlebnikov'a sincabı yemeyi bırakmasını söyledi. Khlebnikov, “Bu benim yemeğim” diye yanıt verince polis de, “Çevrede tepki uyandırdınız. Bakın şu an kaç kişi kayıt alıyor” dedi.

Polise yaptıkları uzun itirazlardan sonra ikili sonunda kelepçelendi ve bir mahkum arabasının arkasına konularak götürüldü. Bu esnada grubun öteki üyeleri de “Her türlü ete izin var” diye bağırdı. (Kaynak: Independent Türkçe)

Etiketler Londra vegan sincap