Ukrayna'da Zelenskiy'nin kumarı tuttu

Ukrayna'da eski bir komedyen olan Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, parlamentodaki desteğini artırmak için ilan ettiği erken seçimlerden zaferle çıktı. Resmi olmayan sonuçlar, Zelenskiy'nin Halkın Hizmetkârı Partisi'nin çoğunluğa ulaşacağını gösteriyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna'da siyasi geçmiş bulunmayan eski bir komedyen olarak girdiği devlet başkanlığı seçimlerini ezici çoğunlukla kazanan ancak parlamentodaki desteğini artırmak için erken seçim kararı alan Vladimir Zelenskiy'nin kumarı tuttu. Ülkede dün düzenlenen seçimlerin resmi olmayan sonuçlarına göre, Zelenskiy'nin kurucusu olduğu Batı yanlısı Halkın Hizmetkârı Partisi tek parti hükümeti kurabilmek için parlamentoda gerekli çoğunluğa ulaşacak görünüyor.

Ukrayna Seçim Komisyonu'nun verilerine göre, oyların yüzde 40'ı sayılmışken, Zelenskiy parlamento çoğunluğunu kazanma yolunda. Halkın Hizmetkârı Partisi'nin 199 seçim bölgesinden 120'sinde önde gittiği, parti listelerinde yüzde 42 oranla çoğunluğa ulaştığı belirtiliyor.

Rusya yanlısı Muhalefet Platformu-Yaşam İçin Partisi'nin yaklaşık yüzde 12, eski devlet başkanı Petro Poroşenko'nun Avrupa Dayanışması Partisi'nin yüzde 8 ila 9, eski başbakan Yuliya Timoşenko'nun Vatan Partisi'nin yüzde 8, rock yıldızı Svyatoslav Vakarçuk'un Ses Partisi'nin ise yüzde 6 oranında oy alması bekleniyor.

Ukrayna'da parlamento seçimlerinde milletvekillerinin yarısı parti listelerinden, diğer yarısı da bir milletvekili çıkaran seçim bölgelerinden seçiliyor. (DIŞ HABERLER)