Rusya: S-400'lerin belirli parçaları Türkiye'de üretilebilir

Türkiye'nin Rus yapımı S-400 hava savunma sistemleri alması nedeniyle ABD'yle ilişkilerinin gerildiği bir dönemde, Moskova'dan gelen işbirliği mesajları hız kazandı. Rusya'nın Türkiye'ye Su-35 savaş uçakları satılabileceğini açıklaması sonrası, S-400'lerin belirli parçalarının Türkiye’de üretilmesine yönelik görüşmelerin de devam ettiği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye ile Rusya'nın, S-400 hava savunma sistemlerinin bazı parçalarının Türkiye'de üretilmesi için görüşmelerin devam ettiği açıklandı. Rusya devlet savunma sanayi şirketi Rostech'in Başkanı Sergey Çemezov, Türkiye'nin ulusal uzun menzilli hava sisteminin oluşturulmasına yönelik istişarelerin devam ettiğinin altını çizerek, "S-400 hava sistemlerinin belirli parçalarının lisanslı bir şekilde Türkiye’de üretilmesine yönelik görüşmeler de devam ediyor" dedi.

'S-400 TESLİMATINI TÜRKİYE'NİN İSTEĞİYLE HIZLANDIRDIK'

Anadolu Ajansı'na konuşan Çemezov, "Türkiye ile teknolojik açıdan, başta havacılık, helikopter üretimi ve enerji alanlarında iş birliğini genişletmeye hazırız. S-400’lerin teslimatını Türkiye’nin talebi doğrultusunda hızlandırdık. Bu tür bir uygulama, dünyada ender görülmektedir. Sistemlerin ilk teslimatı bu ay yapıldı ve takvim doğrultusunda ilerliyoruz" ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE BAŞKA RUS SİLAHLARINA DA İLGİ DUYUYOR'

'Rakiplerinin Türkiye ile Rusya arasında siyasi liderliğin yanı sıra kurumsal düzlemde de yürütülen görüşmeler müdahale girişimlerinin başarıyla aşıldığını' söyleyen Çemezov, Rusya ve Türkiye’nin çeşitli ortak projeler yürüttüğüne dikkat çekti. Rus yetkili, ""Bu projeler arasında gelişmiş uçak ve helikopter sistemleri, zırhlı araç parçaları ve temin edilen silahların satış sonrası hizmetleri yer alıyor. Türkiye ayrıca çeşitli menzillerdeki Rus hava sistemlerine ve tank savar sistemlerine ilgi duyuyor" dedi. (AA)

Çavuşoğlu'ndan ABD'ye misilleme sinyali: Karşı adımlar atarızÇavuşoğlu'ndan ABD'ye misilleme sinyali: Karşı adımlar atarız