Peru'da yolsuzlukla suçlanan eski devlet başkanı ABD'de gözaltına alındı

Peru'da 20 milyon dolarlık yolsuzluk suçlamasıyla 18 ay hapis cezasına çarptırıldıktan sonra ABD'ye kaçan eski devlet başkanı Alejandro Toledo gözaltına alındı. 73 yaşındaki eski siyasetçi, Kaliforniya'da yakalandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güney Amerika ülkesi Peru'da 20 milyon dolarlık yolsuzlukla suçlandıktan sonra kaçan eski devlet başkanı Alejandro Toledo ABD'de gözaltına alındı. Toledo’nun salı günü Peru yönetiminin talebiyle gözaltına alındığı açıklandı.

2001-2006 arasında devlet başkanlığı yapan Toledo, Brezilyalı inşaat firması Odebrecht'e ihale verme karşılığında 20 milyon dolar rüşvet almakla suçlanıyor. Peru makamları iadesini geçen yıl istediği, 18 ay hapis cezasına çarptırıldığı 2017 yılından bu yana kaçak olan 73 yaşındaki eski siyasetçinin Kaliforniya'da gözaltında alındığı belirtildi.

Peru Adalet Bakanı Vicente Zeballos, Toledo'nun gözaltına alınmasının ABD ile aralarında devam eden iade sürecinin bir parçası olduğunu açıkladı. Toledo ise hakkındaki suçlamaları reddediyor.

Peru'da özellikle Odebrecht davası olmak üzere, eski siyasetçilerin yolsuzlukla suçlandığı çok sayıda dava bulunuyor. Bir diğer eski devlet başkanı olan Alan Garcia, aynı şirketten rüşvet aldığı suçlamaları sonucunda tutuklanmamak için nisan ayında intihar etmişti. Eski devlet başkanlarından Pedro Pablo Kuczynski ise aynı dava kapsamında rüşvet almak suçlamasıyla evinde gözaltına alınmıştı. (DIŞ HABERLER)