Erbil'deki saldırıya kınama yağıyor

Irak Dışişleri Bakanlığı, Erbil'de Türkiye Başkonsolosluğu çalışanlarını hedef alan saldırıyı kınadı. ABD ve ABD'den de taziye dilekleri geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin başkenti Erbil'de Türkiye Başkonsolosluğu çalışanlarını hedef alan saldırıya tepki yağıyor.

Irak Dışişleri Bakanlığı saldırıyı kınadı. Bakanlık Sözcüsü Ahmed es Sahhaf, "Erbil'de, bir Türk diplomatın hedef alındığı silahlı saldırıyı kınıyoruz" dedi. Sahhaf, saldırıya ilişkin detayların ortaya çıkarılması için resmi taraflarla koordinasyon içinde olduklarını ifade etti.

ABD: EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE KINIYORUZ

ABD'nin Türkiye Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada taziye dilekleri iletildi: "Erbil’deki menfur saldırıda hayatını kaybeden Türkiye Başkonsolosluğu görevlisinin ailesi, yakınları ve meslektaşlarına en derin taziyelerimizi iletiyoruz. Saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz."

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, saldırıyı kınadıklarını belirtti. Pompeo, yaptığı yazılı açıklamada "En az bir Türk diplomatın öldürüldüğü Erbil'deki saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz. Bu ahlaksız şiddet eyleminin hiçbir şekilde bir gerekçesi olamaz. Kurbanların ailelerine en derin taziyelerimizi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz. ABD, Türkiye ve Irak yönetimleri ile bu iki ülke halklarını desteklemeye olan bağlılığını bir kez daha yinelemektedir" ifadelerine yer verdi.

İngiltere'nin Avrupa ve ABD'den Sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan da Twitter hesabından açıklama yaptı. Saldırı karşısında dehşete düştüğünü belirten Duncan, "İngiltere, Türk müttefikimize başsağlığı diliyor ve bu vahşeti mümkün olan en güçlü şekilde kınıyor" dedi.

AB, KATAR VE İRAN'DAN TAZİYE MESAJI

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger de "Erbil'de Türk Konsolosluğu'nun bir görevlisinin öldürüldüğünü öğrenmekten derin bir üzüntü duyuyoruz" açıklaması yaptı. Berger, "En içten taziyelerimizi sunarken, kalben ve tüm dualarımızla Türkiye'nin ve merhumun ailesi ile sevenlerinin yanında olduğumuzu ifade ederiz" ifadelerini kullandı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Seyid Abbas Musevi, yazılı açıklamayla saldırıyı kınadı. Türkiye'ye başsağlığı dileğinde bulunan Musevi, "Terörizme karşı koymanın yolu; uluslararası kamuoyunun terör örgütlerine verilen siyasi, mali, askeri ve ideolojik desteği sona erdirmek için ortak mücadelesinden geçer" dedi.

Saldırıyla ilgili yazılı açıklama yapan Katar Dışişleri Bakanlığı, hemen soruşturma başlatılması, saldırıda payı bulunan unsurların yakalanması ve adalet önüne çıkarılması gerektiğini belirtildi. Açıklamada, Türk hükümeti ve halkına başsağlığı dileğinde bulunuldu. (HABER MERKEZİ)

Erbil'de Türk diplomatlara saldırıErbil'de Türk diplomatlara saldırı