Kadın Kongre üyeleri Trump'ın ırkçılığına meydan okudu: Bu tuzağa düşmeyin

ABD Başkanı Donald Trump'ın, göçmenler karşı ırkçı politikaları nedeniyle kendisini eleştiren dört kadın Kongre üyesine karşı ırkçı açıklamalarının yankısı sürüyor. Kadın Kongre üyeleri ortak bir basın toplantısıyla Trump'a meydan okudu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump'ın ırkçı sözlerle hedef alıp 'ülkelerine geri dönmeleri gerektiğini' iddia ettiği dört kadın Kongre üyesi ortak bir basın toplantısı düzenleyerek Amerikan halkına "Bu tuzağa düşmeyin" uyarısında bulundu. Alexandria Ocasio-Cortez, Ilhan Omar, Ayanna Pressley ve Rashida Tlaib, Washington'da düzenledikleri basın toplantısında Trump'ı sert sözlerle eleştirip başkanın azledilmesi çağrısı yaptı.

Dört kadın Kongre üyesi, göçmenlere karşı ırkçı politikaları nedeniyle Trump'ı bugüne dek kamuoyu önünde en doğrudan eleştiren isimler arasında bulunuyor. ABD Başkanı ise dün attığı tweetlerde, hepsi Amerikan vatandaşı olan kadın siyasetçileri isim vermeden ırkçı sözlerle hedef alıp, 'hükümetleri tamamen felaket olan yerlerden gelmiş kadın Kongre üyelerinin ülkelerine geri dönmeleri gerektiğini' söyledi.

'BİZ SADECE DÖRT KİŞİ DEĞİLİZ'

Bu sözler Amerikan siyasetinin her kesiminden tepki çekerken, kadın üyeler de dün düzenledikleri basın toplantısında Trump'a meydan okudu. Trump'ın sözlerini 'gündemi saptırma' girişimi olarak tanımlayan kadınlar, Amerikan halkından 'bu tuzağa düşmemelerini' istedi.

Pressley, Trump'ın kendilerine yönelik sözlerini 'dikkatleri yönetiminin karmaşık ve yozlaşmış kültüründen başka yöne çekme' girişimi olarak tanımladı. Pressley, Trump'ın açıklamalarının 'kendilerini marjinalize etme ve susturma çabası' olarak niteledi, "Biz dört kişiden daha fazlayız" çıkışı yaptı. Pressley, "Bizim ekibimiz büyük. Bizim ekimize, daha eşit ve adil ve adil bir dünya inşa etmeye bağlı olan her insan dahil" dedi. Omar ve Tlaib ise Trump'ın azledilmesi için yaptıkları çağrıyı yineledi.

'TARİH BİZİ İZLİYOR'

Kadın Kongre üyeleri, ABD'deki tartışmanın Trump'ın sözlerine değil, Meksika sınırındaki göçmenlerin gözaltına alınmasına odaklanması gerektiğini belirtip, "Tarihin gözleri bizi izliyor" ifadelerini kullandı. Tlaib Trump'ın sözlerini 'ırkçı ve yabancı karşıtı' diye nitelerken, Ocasio-Cortez "Başkan ne derse desin bu ülke size ait" dedi. (DIŞ HABERLER)

Trump'tan kadın Kongre üyelerine ırkçı saldırıTrump'tan kadın Kongre üyelerine ırkçı saldırı