Hindistan'ın Ay görevi kalkışa 56 dakika kala durdu

Milliyetçi Başbakan Narendra Modi'nin yönetiminde uzay projelerine ağırlık veren Hindistan, Ay'ın güney kutup bölgesinde su arayacak aracını fırlatmaktan son ada vazgeçti. Geri sayım, fırlatma saatine 56 dakika 24 saniye kala teknik bir sorundan ötürü durduruldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hindistan, Ay'ın güneyinde su aramayı amaçlayan uzay aracını fırlatmaktan son anda vazgeçti. Geri sayım, fırlatma saatine 56 dakika 24 saniye kala ertelendi; kontrol odasından basına bilgi akışı da eşzamanlı kesildi.

Dört tonluk Chandrayaan-2 isimli uzay aracı, Hindistan'ın uzay projesinin en iddialı misyonunu üstlenecekti. Hindistan bu sayede Ay'ın yüzeyine ilk kez iniş yapacak, az bilinen güney kutbunun mineral ve kimyasal yapısını inceleyip su arayacaktı. Ancak Hindistan Uzay Ajansı tarafından yapılan açıklamada, fırlatma sistemindeki teknik aksaklıktan dolayı önlem alınarak görevin ertelendiği bilgisi verildi. Görev için yeni bir tarih belirleneceği de açıklandı.

Hindistan'ın uzay programları, milliyetçi ve popülist çizgisiyle tanınan Başbakan Narendra Modi tarafından ülkenin küresel bir güç statüsüne yükselmenin simgesi olarak sunuluyor. (DIŞ HABERLER)