Kaptan Rackete: Davam asıl sorunu gölgelemesin

Göçmenleri karaya çıkardığı için yargılanan Alman kaptan Carola Rackete, kendi çalıştığı sivil toplum kuruluşu Sea Watch'a verdiği mülakatta, "Davam asıl sorunu gölgede bırakmasın. Şahsıma büyük teveccüh gösteriliyor. Ancak Akdeniz'deki durum daha önce olduğu gibi aynen devam ediyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Akdeniz'de kurtarılan göçmenleri İtalya'ya getirdiği için yargılanan 31 yaşındaki Alman gemi kaptanı Carola Rackete, kendi davasının göçmen sorununu gölgede bırakmamasını istedi. Rackete, bu açıklamayı aldığı ölüm ve taciz tehditlerinin ardından gizlendiği İtalya'nın Sicilya Adası'ndan yaptı.

Euronews'te yer alan habere göre, kaptan Rackete, kendi çalıştığı sivil toplum kuruluşu Sea Watch'a verdiği mülakatta, "Şahsıma büyük teveccüh gösteriliyor. Ancak Akdeniz'deki durum daha önce olduğu gibi aynen devam ediyor" ifadesini kullandı. Rackete, "Her gün Libya kıyılarından ayrılan tekneler var. Devam eden iç savaşlardan kaçan mülteciler... Kaçırılıyor, işkence görüyorlar ve köle olarak satılıyorlar" şeklinde konuştu.

Alman gemi kaptanı Rackete, kısa mülakatı şu sözlerle sonlandırdı: "İstediğimiz şey çok açık. Alıkonulan, gözaltına alınan tüm sivil kurtarma gemileri serbest bırakılsın ve hayat kurtarmak bir kez daha mümkün olsun."

SORUŞTURMASI SÜRÜYOR

İtalyan sahil güvenlik ekiplerinin engellemelerine rağmen Sea-Watch 3 isimli gemiyi İtalya'nın Lampedusa Adasındaki limana yanaştıran ve göçmenlerin hayatını kurtaran 31 yaşındaki Carola Rackete hakkındaki soruşturma devam ediyor. Emirlere karşı geldiği gerekçesiyle Rackete'nin, İtalya'da 2 ila 10 yıl hapis ve 50 bin euro para cezası alma riski bulunuyor.

Roma ile Berlin'i karşı karşıya getiren hadisede Rackete'nin serbest kalması için Almanya ve Fransa hükümetleri, İtalya hükümetini eleştiren açıklamalar yapmaya devam ediyor.

Bu arada İtalyan STK Mediterranea Saving Humans ile Alman STK Sea-Eye, hafta içinde Akdeniz'de kurtardıkları göçmenleri Avrupa'ya getirdikleri gerekçesiyle benzer cezalarla karşı karşıya.