Senato'dan Trump'a baskı: Türkiye'ye yaptırım uygulayın

ABD'de Senato'nun Silahlı Hizmetler ve Dış İlişkiler komitelerinin Cumhuriyetçi ve Demokrat üyeleri, Türkiye'nin Rus yapımı S-400'leri teslim almaya başlaması hakkında ortak açıklama yaptı. Açıklamada, Trump'a CAATSA çerçevesinde Türkiye'ye yaptırım uygulama çağrısı yer aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin Rus yapımı S-400 hava savunma sistemlerini teslim almaya başlamasının ardından Senato'dan ABD Başkanı Donald Trump'a yaptırım çağrısı geldi. Cumhuriyetçi Parti'nin kontrolündeki Senato'nun Silahlı Hizmetler ve Dış İlişkiler komitelerinin liderleri, Trump'a Türkiye'nin F-35 programındaki ortaklığının askıya alınması ve 'Amerika’nın Hasımlarına Yaptırımlar Yoluyla Karşı Koyma Yasası' (CAATSA) kapsamında yaptırımlar uygulanması yönünde çağrı yaptı.

'ERDOĞAN PUTİN'LE TEHLİKELİ BİR ORTAKLIĞI SEÇTİ'

Komitelerin Demokrat ve Cumhuriyetçi üyelerinin ortak çağrısında, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'dan S-400'lerin teslimatını kabul ederek, Türkiye'nin güvenliğini ve ekonomik refahını, NATO'nun birliğini tehlikeye atmak pahasına, Putin'le tehlikeli bir ortaklığı seçti" denildi.

"Başkan Trump'ı CAATSA kapsamında kanunun gerektirdiği gibi yaptırımları tam olarak uygulamaya çağırıyoruz" ifadeleri kullanılan açıklamada, "Ek olarak, Savunma Bakanlığı'na Türkiye'nin F-35 programına katılımının durdurulması sürecini devam ettirme çağrısı yapıyoruz" vurgusu yer aldı.

'İŞLER BU NOKTAYA GELMEK ZORUNDA DEĞİLDİ'

Açıklamada, "İşler bu noktaya gelmek zorunda değildi. Fakat ne yazık ki Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin hava sahasını F-35 uçakları ve Patriot hava savunma sistemi ile korumasını sağlarken stratejik ittifakımızı da muhafaza etme yönünde ABD'nin ortaya koyduğu bir dizi girişimi reddetti" ifadeleri kullanıldı. (DIŞ HABERLER)

ABD'den S-400 açıklaması: Pozisyonumuz değişmediABD'den S-400 açıklaması: Pozisyonumuz değişmedi

Pentagon'un S-400'ler hakkındaki basın toplantısı iptal edildiPentagon'un S-400'ler hakkındaki basın toplantısı iptal edildi

Foreign Policy: ABD ile S-400 krizinin kilidi İncirlikForeign Policy: ABD ile S-400 krizinin kilidi İncirlik

Murat Yetkin'den S-400 soruları: Nereye kadar?Murat Yetkin'den S-400 soruları: Nereye kadar?

NATO'dan S-400 açıklaması: EndişeliyizNATO'dan S-400 açıklaması: Endişeliyiz

ABD'li uzmandan S-400 yorumu: Oyun değişecekABD'li uzmandan S-400 yorumu: Oyun değişecek

Washington Post: ABD blöf yapmıyor, S-400'lere karşı güçlü yaptırımlar yoldaWashington Post: ABD blöf yapmıyor, S-400'lere karşı güçlü yaptırımlar yolda