Merkel titrememek için törende oturdu

Geçirdiği titreme nöbetleri nedeniyle baskı altında olan Almanya Başbakanı Angela Merkel, bugün düzenlenen bir törene oturarak katıldı. Merkel, Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen'i ağırladığı törende alışılmışın aksine sandalyede oturdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya Başbakanı Angela Merkel, geçtiğimiz bir ay içinde kamuoyu önünde üç kez titreme nöbeti geçirmesinin ardından bugün bir törene oturarak katıldı. Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen'i ağırlayan Merkel, askeri tören sırasında alışılmışın aksine konuk başbakan ile yan yana sandalyede oturdu.

Merkel ilk olarak, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’yi Berlin'de karşıladığı sırada, ardından da Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’la ortak bir toplantıda titrerken görüntülenmişti. Son olarak da dün,  Finlandiya Başbakanı Antti Rinne'yi ağırladığı resmi törende titreme nöbeti geçirdi.

Merkel dün bu gelişmenin ardından, "Ben iyiyim, benim için endişelenmenize gerek yok" demişti. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Merkel, sağlık durumunda çalışmasını engelleyecek bir sorun olmadığını belirterek, "Sanırım benim iyi olduğumu söylemem yeterli olmalı" çıkışı yapmıştı. (DIŞ HABERLER)

Üçüncü kez titreyen Merkel: Ben iyiyimÜçüncü kez titreyen Merkel: Ben iyiyim

Almanlar sessizce soruyor: Merkel neden titriyor?Almanlar sessizce soruyor: Merkel neden titriyor?

Merkel'den titreme açıklaması: İyiyimMerkel'den titreme açıklaması: İyiyim

Merkel yine canlı yayında titreme nöbeti geçirdiMerkel yine canlı yayında titreme nöbeti geçirdi