Yunanistan’da anarşistler seçim sandığı çaldı

Yunanistan'da anarşistlerin güçlü olduğu Eksarhia semtinde dün düzenlenen genel seçimlerde bir seçim sandığı çalındı. Seçim sandığının yakıldığı belirtilirken, seçimlerin çalınan sandıkta tekrarlanması gündeme geldi.

Google Haberlere Abone ol

Yücel Tekin

ATİNA- Dün Yunanistan’da gerçekleşen erken genel seçim heyecanı Eksarhia semtinden gelen haberle ilginç bir eyleme de ev sahipliği yaptı. Başkent Atina’nın anarşist toplulukları ile tanınan Eksarhia semtinde bir seçim sandığı çalındı. Eksarhia’da bulunan Koletti Sokağı üzerindeki seçim merkezi olarak kullanılan okulu basan anarşistlerin seçim sandığını çalarak kaçtığı belirtiliyor.

Polis, çalınan sandığı ve failleri bulmak için operasyon başlattı. Öte yandan çalınan sandığın yakıldığı da gelen haberler arasında. Aynı semtte bir diğer seçim sandığına da saldırı düzenlendiği belirtilirken, bu kez faillerin sandığı çalmayı başaramadığı ifade edildi.

Eksarhia semti, gecenin ilerleyen saatlerinde polis ablukasına alındı ve olayın faillerini yakalamak için operasyon gerçekleştirildi. Hırsızlık olayında bahse konu olan seçim sandığında, oy verme işleminin tekrarlanabileceği ifade ediliyor.