Trump'tan kızı Ivanka ile bakan Pompeo'ya: Güzel ve çirkin!

ABD Başkanı Donald Trump, kızı Ivanka ile Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'yu 'güzel ve çirkin' diye tanıttı. Aile üyelerine yönetimde görev verip kayırmacılık yapmakla suçlanan Trump'ın bu 'espirisi' sosyal medyada tepki çekti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kızı ile damadına ülke yönetiminde söz hakkı tanıdığı için eleştirilen ABD Başkanı Donald Trump, bu konuda yeni bir pot kırdı. ABD Başkanı, kızı Ivanka Trump ile Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun yan yana yürüdüğü sırada "Ne güzel bir çift, güzel ve çirkin" dedi. Trump'ın bu sözleri Twitter'da tepki çekerken, bir kullanıcı "Hangisi hangisi, anlamadım" dedi.

Söz konusu olay, Japonya'daki Trump'ın G20 Liderler Zirvesi sonrasında ziyaret ettiği Güney Kore'de yaşandı. Osan'daki Amerikan üssünde askerlere seslenmeye hazırlanan Trump, kızı ile Pompeo'nun sahneye geldikleri sırada podyumdan "Mike, buraya gel Mike... Ve burada başka kim bizimle biliyor musunuz? Ivanka'yı duyan var mı? Sen de gel Ivanka" dedi. Trump sözlerine şöyle devam etti: "Haydi. O [Ivanka] şovun yıldızı olacak. Ne güzel bir çift... Güzel ve çirkin."

Trump'ın dışişleri bakanına 'çirkin', Beyaz Saray danışmanlığına atadığı kızına 'güzel' dediği bu görüntüler Twitter'da alay konusu oldu. Bir kullanıcı "Hangisi hangisi, anlamadım" derken, bir diğer kullanıcı da espiriyi 'ilkokul düzeyinde' bulduğunu yazdı.

Trump'ın kızının G20 Liderler Zirvesi'ne katılması da tepki çekmişti. Ivanka Trump'ın Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İngiltere Başbakanı Theresa May, Kanada Başbakanı Justin Trudeau ve IMF Başkanı Christine Lagarde arasındaki sohbete zorla katılmaya çalıştığı ve pek dikkate alınmadığı görüntüler viral olmuştu.

Ivanka Trump'ın hiçbir devlet tecrübesi olmamasına rağmen babası tarafından danışmanlığa atanması ABD'de tepki çekmeye devam ediyor. Aynı şekilde, Trump'ın damadı Jared Kushner'ın da danışman sıfatıyla özellikle Ortadoğu politikasını etkilemesi eleştiriliyor. Amerikan basını, Ivanka Trump-Jared Kushner ikilisine ülke yönetiminde söz hakkı tanınmasını 'sorumsuzluk' olarak nitelemiş, Donald Trump buna tepki göstermişti. (DIŞ HABERLER)

Trump'ın kızının liderlerle sohbeti zorlaması viral olduTrump'ın kızının liderlerle sohbeti zorlaması viral oldu