Hindistan'da 12 saat işkence gören Müslüman genç öldü

Hindistan'da Hindu tanrısına dua etmesi için 12 saat boyunca işkence gören Müslüman bir genç yaşamını yitirdi. Tabrez Ansari adlı gencin kalabalık bir grup tarafından sopalarla dövüldüğü videonun sosyal medyada yayılmasının ardından olaya ülke genelinde tepkiler artıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Hindistan'da Hindu tanrısına dua etmesi için saatlerce işkence gören Müslüman gencin yaşamını yitirmesi ülke genelinde tepkilere neden oldu. 24 yaşındaki Tabrez Ansari adlı gencin kalabalık bir grup tarafından sopalarla dövüldüğü videonun sosyal medyada paylaşılmasının ardından Hindistan Başbakanı Narendra Modi açıklama yaparak "suçluların en sert şekilde cezalandırılacağını" söyledi.

Jarkand eyaletinde Cumartesi günü yaşanan olayda Ansari’nin bir soygun sırasında halk tarafından yakalandığı iddia ediliyor. Sosyal medyada yayılan 10 dakikalık videoda, bir direğe bağlanan Ansari’nin en az 12 kişi tarafından sopalarla dövüldüğü görülüyor. Adını açıklaması için zorlanan Ansari’den daha sonra, son zamanlarda milliyetçi hareketlerle ilişkilendirilen Hindu tanrısı Rama’ya şükretmesi isteniyor. Olayı izleyen insanların güldüğü duyulurken, çocukların da yaşananlara tanıklık ettiği görülüyor. Ansari’nin polise teslim edilmeden önce tam 12 saat boyunca işkence gördüğü belirtiliyor.

Ansari, olayın ardından götürüldüğü hastanede yaşamını yitirdi.

11 KİŞİ TUTUKLANDI

Sosyal medyada olayın videosunun yayılmasının ardından 11 kişiyi tutukladı. Tutuklananlar arasında lince dair videoyu paylaşan kişinin de olduğu belirtildi. Olayı üslerine bildirmekte geç kalan iki polis görevden uzaklaştırıldı. Ansari'nin ilk tedavisini yapan ancak ciddi bir sorunu olmadığını söyleyen doktorla ilgili de soruşturma başlatıldı.

HİNDİSTAN BAŞBAKANI MODİ: SUÇLULAR CEZALANDIRILACAK

Hindistan Başbakanı Narendra Modi de yaşananlar nedeniyle üzgün olduğunu söyledi. Modi, “Jarkand eyaletinde yaşanan linç bana acı verdi. Suçlulara en sert yanıt verilmeli” ifadelerini kullandı. (Kaynak: Sputnik)