ABD Kuzey Suriye'de 26'ncı üssünü kurdu

ABD, Kuzey Suriye bölgesinde bulunan Bagoz'da yeni bir askeri üs kurdu. Bagoz'u IŞİD'le mücadelenin sonucunda geri alan Suriye Demokratik Güçleri, bölgedeki 26'ncı üssünü kuran ABD için Suriye'de uzun süre kalacak yorumunu yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- ABD, Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) IŞİD'den aldığı Suriye-Irak sınırındaki Bagoz bölgesinde yeni bir askeri üs kurdu. Bu üsle ABD'nin Suriye kuzeyindeki  askeri üs sayısı 26 oldu.

ABD, Suriye'nin kuzeyinde SGD ile IŞİD'den aldığı yerlerde askeri üsler kurmaya devam ediyor. Suriye’nin kuzeyinde SGD'nin olduğu bölgelerde 25 askeri üssü olan ABD, üç ay önce IŞİD'den alınan Deyr ez Zor'a bağlı Suriye-Irak sınırındaki Bagoz kasabasında yeni bir askeri üs daha kurdu.

Konuyla ilgili konuşan ancak isminin açıklanmasını istemeyen SGD yetkilisi, ABD'nin "terörizm" ile mücadele kapsamında Suriye'nin kuzeyinde askeri üslerini artırdığını belirterek şunları aktardı:

‘ABD, KUZEY SURİYE'DE ASKERİ ÜSLER KURMAYA DEVAM EDİYOR’

"ABD, IŞİD ve diğer terör örgütleriyle mücadele kapsamında bizim IŞİD'den aldığımız yerlerde askeri üsler kurmaya devam ediyor. Bize aktarılan bilgiye göre ABD, kuzey Suriye'de uzun bir süre kalacak. Hazırlıkları çalışmaları da o yöndedir. Üslerini uzun kalacak şekilde yapıyor. Biz de ABD'nin Kuzey Suriye'de üs kurmasını ve bölgede olmasını çok istiyoruz. ABD, birkaç ay önce IŞİD'den aldığımız Bagoz kasabasında bir askeri üs kurdu. Bu üs çok önemlidir. Çünkü Suriye-Irak sınırında yer alıyor. ABD daha öncede Deyr ez Zor bölgesinde Hekul Omer ve Behra bölgesinde askeri üs kurmuştu. Bu üsle birlikte ABD'nin Deyr er Zor bölgesinde üs sayısı 3 oldu. ABD, Deyr er Zor bölgesinde askeri varlığını artırıyor. Bölgede petrolün çok olması ve Suriye ordusunun da bölgeye yakın olması nedeniyle ABD bu bölgedeki askeri varlığına çok önem veriyor."

ABD, Suriye'nin kuzeyinde daha önce SDG'nin elindeki Derik, Tabka, Rimelan, Hol, Şedadi, Kobani, Eyn İssa, Menbiç, Rakka, Haseke ve Tel Abyad'da askeri üsler kurmuştu. (Kaynak: Sputnik)