BBC: AK Parti'de bölünme hızlanabilir

BBC'den İstanbul yorumu: Sonuçların AKP içindeki bölünmeleri hızlandırması muhtemel.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da Millet İttifakı'nın adayı Ekrem İmamoğlu'nun yenilenen seçimleri bu kez 800 bin farkla kazanması dünya basınında geniş yer bulmaya devam ediyor. BBC'nin seçim analizinde, bu sonuçların AK Parti içinde bölünmeyi hızlandırabileceği yorumu yapıldı.

BBC'nin Türkiye temsilcisi Mark Lowen, "Türkiye'nin modern zamanlarda en güçlü lideri olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kariyerinin en büyük darbesini aldı. Bu sonuçlar, seçimlerin yenilenmesini isteyerek inanılmaz bir hesap hatası yaptığını gösteriyor. Sonuçların AKP içindeki bölünmeleri hızlandırması ve Erdoğan sonrası döneme dair konuşmaları derinleştirmesi muhtemel" ifadelerini kullandı.

Lowen, İstanbul seçimlerinin farklı sonucunun birçok kesimde erken seçim beklentisi yaratacağı yorumu yaparken, İmamoğlu'nun olumlu mesajlarının etkili olduğunu vurguladı. Haberde şu yorum yapıldı: "Peki muhalefet nasıl kazandı? Ekrem İmamoğlu, halka çok istedikleri, derinden olumlu bir mesaj verdi ve iftiraları gülümseyerek püskürttü. Bu son derece etkili oldu ve CHP'nin cumhurbaşkanına nasıl karşılık verileceğini nihayet bulduğunu gösteriyor. CHP bu kenti yönetmeyi 25 yıldır bekliyordu ve uzun zamandır başarı kazanmıyor gibi hissediyordu. Bu [onlar için] keyifli bir an ve nihayetinde, bir dönüm noktası olabilir." (DIŞ HABERLER)