Aleksis Çipras: Türkiye'nin saldırganlığı artıyor

Yunanistan Başbakanı Çipras, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki sondaj faaliyetleri konusunda ısrarını "saldırgan bir tutum" olarak değerlendirdi. Belçika'daki AB zirvesinde basına açıklama yapan Çipras, Türkiye'nin ABD ile S-400 krizinde de "aynı saldırgan tutumu sürdürdüğünü ve dış politikada bu saldırgan tutumun bazı sonuçları olması gerektiğini" söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Türkiye Doğu Akdeniz'deki sondaj faaliyetlerine devam etmek konusundaki saldırgan tutumunu devam etmesi durumunda bu tutumun bir bedeli olacağını söyledi. Çipras aynı zamanda Türkiye'nin ABD ile yaşadığı S-400 krizine de aynı tutumu devam ettirdiği iddia etti.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleştirilen AB zirvesinde, Türkiye'nin sondaj faaliyetlerini 'illegal' olarak değerlendirildi ve liderler 'uygun karşılık verme' yönünde tutumlarını açıkladı.

AB zirvesinin ardından gazetecilere açıklama yapan Yunanistan Başbakanı Çipras da, "Türkiye'nin saldırganlığında artış var, bu sadece Türkiye'nin Yunanistan ve Kıbrıs ile ilişkisinde gözlemlediğimiz bir şey değil, aynı zamanda ABD gibi önemli ülkelerle ve Avrupa ile de yaşanıyor" dedi.

'ANKARA BAZI SONUÇLARLA KARŞILAŞACAK'

AB'nin Türkiye'ye artan saldırgan tutumu nedeniyle açık bir mesaj verdiğini de söyleyen Çipras, bu tutumunda ısrar etmesi halinde Ankara'nın 'bazı sonuçlarla karşılaşacağını' da belirtti. Ancak Yunanistan lideri, Ankara ile diyalog kanallarını açık tutmak istediklerini vurguladı. (Kaynak: Sputnik)

Çipras Türkiye'yi AB'ye şikâyet ettiÇipras Türkiye'yi AB'ye şikâyet etti

Çipras'ın yaptırım çağrısına Türkiye'den yanıtÇipras'ın yaptırım çağrısına Türkiye'den yanıt

Yaptırım çağrısına rağmen Türkiye'den ikinci gemi yola çıktıYaptırım çağrısına rağmen Türkiye'den ikinci gemi yola çıktı