Netanyahu'nun eşine 'lüks yemek' cezası: İtiraf etti, 15 bin dolar ödeyecek

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun eşi Sara Netanyahu, hakkındaki yolsuzluk suçlamalarını kabul etti. Sara Netanyahu, devlet kaynaklarından 100 bin dolarlık lüks yemek harcaması yapma suçlamasını kabul ederek mahkeme ile anlaşma yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun eşi Sara Netanyahu hakkında uzun süredir devam eden yolsuzluk davası mahkemede anlaşma ile sonuçlandı. Sara Netanyahu, başbakanlık konutunda verdiği çok sayıda yemekte, evinde bir aşçı olmasına rağmen devlet kaynaklarını kullanarak 100 bin dolardan fazla para harcadığı suçlamasını kabul etti. İsrail Başbakanı'nın eşi, bu itiraf sonucu mahkeme ile anlaştı.

Bu anlaşma sonrası Sara Netanyahu'nun cezası düşürüldü. Netanyahu, İsrail devletine 12 bin 490 dolar tazminat ve 2 bin 775 dolar ceza ödeyecek.

'NEYİ İTİRAF ETTİĞİNİZİN FARKINDA MISINIZ?'

Netanyahu hakkındaki iddianamede, 2010-2013 yılları arasında evinde bir aşçı istihdam etmesine rağmen dışarıdan lüks yemek siparişi vererek yasaları ihlal ettiği beliriliyordu. Kudüs'teki sulh mahkemesinde görülen davada ise yargıç Sara Netanyahu'ya, "Neyi itiraf ettiğinizin fatkında mısınız?" diye sordu; Netanyahu da "Evet farkındayım" yanıtını verdi.

Sara Netanyahu bu anlaşma ile hakkındaki yolsuzluk suçlamalarını savuştururken, eşi Benyamin Netanyahu için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Ekim başında ikinci kez erken seçime gidecek olan ülkede, Netanyahu hakkında üç yolszuluk soruşturması devam ediyor. Nisanda düzenlenen ilk erken seçimleri Netanyahu'nun sağ koalisyonu kazanmış ama koalisyon görüşmelerinden İsrail parlamentosu Knesset'de çoğunluğu sağlayarak hükümet kuracak bir koalisyon anlaşması sağlanamamıştı. (DIŞ HABERLER)